Luka Kotor: Vukasović smijenjen uprkos pokušaju pritiska na članove Odbora direktora

Kako su kazali, umjesto da se zahvali i odustane od funkcije, jer mu ponuđeni uslovi ne odgovaraju, Vukasović je samoinicijativno nastavio da dolazi na posao, potpisuje sam sebi platu i čak smatra da su mu prava ugrožena i zove inspekciju rada sa ga zaštiti

12643 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Izvršni direktor Luke Kotor, Vlado Vukasović, smijenjen je sa te funkcije na današnjoj sjednici Odbora direktora, uprkos pritisku putem medija, koji je sa najbližim saradnicima pokušao da izvrši na članove Odbora, kazali su iz te kompanije.

Iz Luke Kotor su naveli da je kuriozitet da su pojedini članovi Odbora tek danas imali priliku da se vide sa Vukasovićem, obzirom da se pojavio na toj sjednici, za razliku od svih prethodnih na koje je uredno pozivan.

"Uprkos pritisku putem medija, kojim je u poslednjih nekoliko dana Vukasović sa svojim najbližim saradnicima, u vidu saopštenja i raznim insinuacijama, pokušao da izvrši na članove Odbora direktora Luke Kotor, isti ga je danas na ponovljenoj sjednici smjenio sa mjesta Izvršnog direktora", kaže se u saopštenju.

Iz te kompanije su naveli da su sva tri predstavnika u Odboru direktora, koji predstavljaju većinskog vlasnika, opštinu Kotor, glasali za njegovo razriješenje.

Dodaje se da je prvenstveni razlog za razriješenje odbijanje Vukasovića da potpiše ponuđeni Ugovor o radu bez prava na otpremninu u slučaju njegovog razriješenja prije isteka mandata, koji mu je ponudio Odbor direktora.

Kako su kazali, umjesto da se zahvali i odustane od funkcije, jer mu ponuđeni uslovi ne odgovaraju, Vukasović je samoinicijativno nastavio da dolazi na posao, potpisuje sam sebi platu i čak smatra da su mu prava ugrožena i zove inspekciju rada sa ga zaštiti.

“Nijednog trenutka ne razmišljajući da li u ovakvim njegovim radnjama ima elemenata zloupotrebe položaja”, dodaje se u saopštenju.

Na radno mjesto vršioca dužnosti Izvršnog direktora izabran je Milko Krvavac.

Krvavac je diplomirani pravnik sa višegodišnjim radnim iskustvom na rukovodnim funkcijama u privrednim društvima.

Iz Luke Kotor su rekli da je jedan od zaključaka koji je Upravni odbor jednoglasno donio na današnjoj sjednici obavezujući za Vukasovića, a to je da u ovom periodu tehničke promjene i upisa novog direktora u Centralni registar privrednih subjekata, dostavi Odboru direktora kompletan izvještaj o svim manipulacijama,malverzacijama i šteti koju je pronašao istražujući rad prethodnog Izvršnog direktora i Upravnog odbora.

“A o čemu je obavjestio aktuelni Odbor direktora pet sati nakon što je Odbor uputio poziv za sjednicu povodom njegovog razriješenja”, dodaje se u saopštenja.

Ističe se da će Odbor direktora povodom tog izvještaja preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti.

Iz Luke Kotor su naveli da je današnjim odlukama skinuta višemjesečna blokada rada Odbora direktora, u kojoj je bio uskraćen za sve informacije o radu i poslovanju Društva na čijem je čelu.

Bonus video: