zaštitA crnogorskih sela

Daljom saradnjom unaprijediti stočarski sektor

Predstavnici novoformiranog Saveza su predočili inicijative i predloge mjera za sektor stočarstva koje će biti razmotrene pri izradi Agrobudžeta za narednu godinu

1619 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MPŠV
Foto: MPŠV

Daljom saradnjom i zajedničkim aktivnostima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i novoformiranog Saveza stočara Crne Gore otvara se prostor za unapređenje stočarskog sektora i zaštite crnogorskog sela, ocijenjeno je na sastanku njihovih predstavnika.

Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu, Miroslav Cimbaljević i generalna direktorica Direktorata za ruralni razvoj, Andrijana Rakočević danas su razgovarali sa predstavnicima Saveza stočara o aktuelnom stanju u stočarskom sektoru.

U ime Saveza sastanku su prisustvovali predsjednik Milko Živković, Aleksa Kostić, Milan Iković i Časlav Vukčević.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Ministarstva, organizovan sa ciljem poboljšanja uslova u stočnoj proizvodnji i pronalaženja najboljih modela za saradnju u narednom periodu. Predstavnici novoformiranog Saveza su predočili inicijative i predloge mjera za sektor stočarstva koje će biti razmotrene pri izradi Agrobudžeta za narednu godinu.

Rakočević je sagovornike upoznala sa dijelom procedure i mogućnostima osnivanja proizvođačke organizacije, što bi udruženju otvorilo dodatne pogodnosti i olakšalo dalju djelatnost.

Preporučujemo za Vas