SNP: Odović da ne prijeti zaposlenima u Upravi prihoda i carina zbog podrške Damjanoviću

Iz SNP-a su kazali da vjeruju da je ovo samo izolovan slučaj u ponašanju državnih funkcionera i pozvali su Odovića da ne zloupotrebljava svoju trenutnu funkciju koju pokriva

11720 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore saopštila je da osuđuje ponašanje državnog sekretara u Ministarstvu finansija Janka Odovića koji, kako kažu u SNP-u, vrši pritisak na službenike Uprave prihoda i carina, kako bi prestali sa prikupljanjem potpisa, odnosno podrške dosadašnjem v.d direktora Aleksandru Damjanoviću.

"Koristimo i ovu priliku da upozorimo Odovića i sve koji se bavi ovim načinom “dobronamjernih razgovora” da smo čvrsto vjerovali da su ovakve metode prevaziđene, te da su ostale samo kao dio DPS arsenala manipulacija i ucjena. Takođe, sigurni smo da pomenuta gospoda odlično znaju da su sloboda mišljenja i slobodnog izražavanja osnovna ljudska prava, i da ovaj način “komunikacije” ne doprinosi stvaranju pozitivnog imidža, koji bi trebalo da krasi funkcionere ove Vlade", kazali su iz SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da vjeruju da je ovo samo izolovan slučaj u ponašanju državnih funkcionera i pozvali su Odovića da ne zloupotrebljava svoju trenutnu funkciju koju pokriva. Uz to, da ostavi slobodu radnicima da na svoj način iskazuju odnos prema pojedincima, kao i slučajevima koji ovih dana opterećuju i Upravu javnih prihoda i carina, ali i cjelokupno društvo i Vladu Crne Gore.

Dio zaposlenih iz Uprave prihoda i carina danas je kontaktirao "Vijesti" u vezi sa postupanjem Odovića.

Radnici kažu da im je Odović navodno tražio da ne potpisuju peticiju za podršku Damjanoviću i da je to povreda radne obaveze, te da su mogući i otkazi.

"Vijesti" su povodom ovih tvrdnji zaposlenih koji su kontaktirali redakciju tražile od Ministarstva finansija komentar, odnosno da saopšte da li su otpužbe na račun Odovića istinite i čekaju odgovor.

Bonus video: