Fond PIO o Krivokapićevoj penziji polovinom mjeseca

"Biće mu omogućeno da učestvuje u postupku, vjerovatno polovinom mjeseca. U svakom slučaju, očekujem da se u potpunosti na kraju potvrdi naše ranije rješenje, jer je to jedino utemeljeno u zakonu", kazao je Aligrudić

11098 pregleda 11 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Krivokapić, Foto: Boris Pejović

Čelnik Fonda PIO Ranko Aligrudić rekao je portalu RTCG da će bivšem predsjedniku Socijaldemokratske partije (SDP) Ranku Krivokapiću biti omogućeno da polovinom mjeseca učestvuje u postupku vezano za poništeno rješenje Fonda kojim je krajem avgusta ove godine ukinuta njegova penzija.

Aligrudić je potvrdio da su prije nekoliko dana dobili rješenje iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja koje je kao drugostepeni organ poništilo odluku Fonda PIO kojom je krajem ukinuta penzija Krivokapiću.

"Žalba ne odlaže izvršenje, tako da se penzija ne isplaćuje. Biće mu omogućeno da učestvuje u postupku, vjerovatno polovinom mjeseca. U svakom slučaju, očekujem da se u potpunosti na kraju potvrdi naše ranije rješenje, jer je to jedino utemeljeno u zakonu", ukazao je Aligrudić.

Poslanik SDP-a Raško Konjević danas je u parlamentu kazao da je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja kao drugostepeni organ poništilo rješenje Fonda PIO kojim je krajem avgusta ove godine ukinuta penzija Krivokapiću.

Konjević je to naveo u toku rasprave sa ministrom finansija Milojkom Spajićem.

Ministar je pričajući o budžetu i uštedama, naveo kako je Fond PIO ukinuo kao nezakonitu penziju bivšem predsjedniku SDP-a koja je bila druga po visini penzija u Crnoj Gori.

"Ministre držite se finansija, nemojte ulaziti u politiku. Bolje bi vam bilo da slušate savjetnike. Vi ste prije pet dana potpisali rješenje kojim se ukida ta odluka Fonda PIO kao nezakonita. Ne znate ni šta vam se u ministarstvu radi", kazao je Konjević pokazujući dokument Ministarstva.

Kako je ranije objavljeno, rješenjem Fonda PIO Crne Gore od 24.08.2021. godine poništeno je rješenje kojim je bilo priznato pravo na penziju bivšem predsjedniku Skupštine, Ranku Krivokapiću i odbijen je kao neosnovan njegov zahtjev za priznavanje prava na starosnu penziju shodno odredbama čl. 108 Zakona o sprečavanju korupcije.

Bonus video: