UJR: Ako vrijeme dozvoli i ne bude drugih otežavajućih okolnosti, žičara K7 bi mogla proraditi ove zimske sezone

"Njenim stavljanjem u funkciju skijaši će dobiti ukupno 45 kilometera ski staza, što će Kolašin i Bjelasicu svrstati na evropsku mapu atraktivnih turističkih destinacija", ističe se u saopštenju UJR

5264 pregleda 7 komentar(a)
Izgradnja žičare, Foto: UJR
Izgradnja žičare, Foto: UJR

Ukoliko dozvole vremenske prilike i ne bude drugih otežavajućih okolnosti očekuje se da bi žičara K7 u Kolašinu mogla biti spremna za puštanje u rad već ove zimske sezone, saopšteno je danas iz Uprave javnih radova (UJR).

"Nova žičara K7 u Kolašinu predstavlja strateški izuzetno važan turistički projekat, jer će omogućiti povezivanje zimskih centara Kolašin 1600 i Kolašin 1450, samim tim i znatno bogatiju ponudu za posjetioce Bjelasice. Njenim stavljanjem u funkciju skijaši će dobiti ukupno 45 kilometera ski staza, što će Kolašin i Bjelasicu svrstati na evropsku mapu atraktivnih turističkih destinacija", ističe se u saopštenju UJR.

Oni su dodali da je riječ o šestosjedu, kapaciteta 2.600 skijaša na sat, ukupne dužine oko 1,5 kilometara, u čiju je izgradnju i pripremu tehničke dokumentacije Vlada Crne Gora investirala blizu devet miliona eura.

"Uprava javnih radova je u proteklih osam mjeseci intenzivirala aktivnosti na realizaciji ovog projekta, što je rezultiralo zadovoljavajućom dinamikom radova na terenu", piše u saopštenju UJR.

Bonus video: