UO ZZZCG: Milion eura za zapošljavanje lica sa invaliditetom

"Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada"

3045 pregleda 7 komentar(a)
ZZZZCG, Foto: Luka Zeković
ZZZZCG, Foto: Luka Zeković

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (UO ZZZCG) odobrio je grant šemu, vrijednu milion eura za finansiranje projekata zapošljavanja lica sa invaliditetom, sa evidencije nezaposlenih, saopšteno je iz te ustanove.

"Zavod će sjutra (25. novembra 2021. godine) objaviti Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema odnosno projekata koji doprinose unaprijeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom. Javni poziv trajaće do 25. decembra 2021. godine do 15 časova", saopšteno je nakon danas održane sjednice Upravnog odbora Zavoda, kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević.

Kako su naveli u saopštenju, bespovratna sredstva će biti usmjerena za finansiranje projektnih ideja iz oblasti rehabilitacije i zapošljavanja lica sa invaliditetom a očekivanja su da će, kroz projekte, biti uključeno najmanje 160 lica sa invaliditetom.

"Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom – grant šema biće objavljen u dnevnom listu Pobjeda, na zvaničnom web sajtu Zavoda za zapošljavanja kao i na oglasnim tablama biroa rada. Podsjećanja radi, shodno Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom propisano je da se sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom, između ostalog, koriste za finansiranje grant šema", piše u saopštenju

U saopštenju se navodi da je pravilnikom o postupku i metodologiji za finansiranje grant šema propisano da se grant šemom dodjeljuju sredstva Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje lica sa invaliditetom za finansiranje projekata, pravnim i fizičkim licima koji doprinose unaprjeđenju profesionalne rehabilitacije i zapošljavanju lica sa invaliditetom.

Bonus video: