Inicirali otvaranje avio linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo

Kako je saopšteno iz Vlade, Zaev je nakon radnog sastanka sa Markovićem kazao da je njegova posjeta Crnoj Gori dobra prilika za bilateralne susrete, kao i da odnosi Crne Gore i Makedonije imaju samo dobru perspektivu
0 komentar(a)
Zoran Zaev, Duško Marković, Foto: Gov.me
Zoran Zaev, Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 02.11.2017. 20:07h

Makedonija i Bosna i Hercegovina (BiH) pokrenule su inicijativu za otvaranja avionske linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo, saopšteno je u razgovoru crnogorskog i makedonskog premijera, Duška Markovića i Zorana Zaeva.

Kako je saopšteno iz Vlade, Zaev je nakon radnog sastanka sa Markovićem kazao da je njegova posjeta Crnoj Gori dobra prilika za bilateralne susrete, kao i da odnosi Crne Gore i Makedonije imaju samo dobru perspektivu.

"Zaev je izrazio uvjerenje i da će aktivnosti na uspostavljanju avio linije Skoplje – Podgorica – Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života“, kaže se u saopštenju.

Marković je, kako se navodi, istakao da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi, kvalitetan dijalog na najvišem političkom nivou i potpuno saglasje oko zajedničkih interesa koji se, prije svega, oslikavaju u evropskoj i evroatlanskoj agendi.

"Naravno, mimo integracionih interesa, Crna Gora i Makedonija imaju snažan interes da unapređuju svoje ekonomije, da doprinose razvoju, da na taj način povećavaju kvalitet života građana i jedne i druge zemlje“, kazao je Marković.

Kako je naveo, sa Zaevim je razgovarao i o tome šta dvije države mogu da urade same, a i zajedno, kako bi ostvarile svoj cilj - rast ekonomije, razvoj, nova zapošljavanja i veći nivo standarda“.

Marković je dodao da je zahvalan Zaevu što je pokrenuo inicijativu o uspostavljanju avio linije i da je, kao i ostale kolege, saglasan sa njom, vjerujući da će naći partnera za uspostavljanje linije.

Bonus video: