podržali predloge Odbora direktora i izvršnog menadžmenta kompanije

Sindikat EPCG: Dužnost nam je da zaštitimo stabilnost kompanije i položaj zaposlenih

U toj Sindikalnoj organizaciji su rekli da razumiju bojazan radnika KAP-a kada je u pitanju njihov radni status, ali smatraju da EPCG ni na koji način nije odgovorna za eventualne poteškoće u poslovanju Uniproma

5034 pregleda 9 komentar(a)
KAP (Ilustracija), Foto: Luka Zeković
KAP (Ilustracija), Foto: Luka Zeković

Sasvim je opravdano nastojanje menadžmenta Elektroprivrede (EPCG) da u narednoj godini uspostavi sasvim drukčiji i pravedniji odnos kada je u pitanju cijena električne energije na relaciji EPCG – Uniprom, smatraju u Sindikalnoj organizaciji elektroenergerske kompanije.

"Sindikalna organizacija zaposlenih EPCG, kao reprezentativna u kompaniji koja ima hiljadu zaposlenih, u potpunosti podržava predloge Odbora direktora i izvršnog menadžmenta kompanije u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje pregovora sa Unipromom", navodi se u saopštenju.

Iz Sindikalne organizacije su, povodom saopštenja radnika Kombinata aluminijuma (KAP), poručili da smatraju da je vrlo utemeljena argumentacija prema kojoj je postojeća cijena isporuke električne energije štetna po interese i poslovanje EPCG, kao najvećeg privrednog društva u Crnoj Gori, u većinskom vlasništvu države.

"U suprotnom, ukoliko u narednoj godini nastavimo da Unipromu isporučujemo električnu energiju po sadašnjoj cijeni, došli bismo do toga da ostvarimo ogroman gubitak – čak 60 miliona eura, što je, sa stanovišta interesa EPCG i zaposlenih u njoj, te ukupno elektroenergetske stabilnosti Crne Gore, apsolutno neprihvatljivo", navodi se u saopštenju.

U toj Sindikalnoj organizaciji su rekli da razumiju bojazan radnika KAP-a kada je u pitanju njihov radni status, ali smatraju da EPCG ni na koji način nije odgovorna za eventualne poteškoće u poslovanju Uniproma.

"Kolegama, naravno, želimo svaki lični i poslovni uspjeh, s tim što držimo da nije u redu da našoj kompaniji adresiraju krivicu za probleme koje nijesmo izazvali", zaključuje se u saopštenju.