Ministarstvo finansija: Uspješna saradnja sa EBRD-om

0 komentar(a)
Ministarstvo finansija, EBRD, Foto: Mf.gov.me
Ministarstvo finansija, EBRD, Foto: Mf.gov.me
Ažurirano: 01.11.2017. 16:27h

Crna Gora i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) dijele veliki portfolio zajedničkih aktivnosti, koje se odnose ne samo na finansijski i bankarski sektor, već i na pravnu i podršku razvoju preduzetništva u Crnoj Gori.

To će, kako je saopšteno je na sastanku ministra finansija Darka Radunovića i direktora Direktorata za državni trezor Dragana Darmanovića sa novoimenovanom direktoricom EBRD-a za Centralnu i Jugoistočnu Evropu, Charlotte Ruhe i novim šefom kancelarije pomenute finansijske institucije u Crnoj Gori, Jaap Sprey-om, ostati u fokusu saradnje i u narednom periodu.

Ruhe je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, navela da je Crna Gora jedna od zemalja u regionu sa kojom EBRD ostvaruje najintenzivniju saradnju.

"Na to ukazuje i podatak da konkretno u oblasti razvoja privatnog sektora, navedena banka najviše projekata ostvaruje upravo u našoj zemlji", rekla je Ruhe.

To, kako dodaje, ukazuje na aktivizam privatnika da započinju i razvijaju biznis i time doprinesu kreiranju nove vrijednosti.

Osvrćući se na započete aktivnosti i zajedničke projekte, Radunović je ukazao na važnost partnerstva sa EBRD-om na polju razvoja saobraćajne infrastrukture, koja predstavlja zamajac ekonomskog rasta i razvoja, kao i razvoja energetike i regionalne povezanosti.

"Sagovornici su prenijeli otvorenost i spremnost da saradnju intenziviraju u narednom periodu i obogate novim sadržajima", kaže se u saopštenju.

Bonus video: