SDP će insistirati da se sedam miliona eura opredijeli za Cetinje

"Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 2,2 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije koje se preusmjeravaju na plaćanje radova na stadionu što nije obaveza Prijestonice", saopštio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković.

5721 pregleda 21 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) će insistirati da se opredijeli 6,1 milion eura odnosno sedam miliona eura sa rekonstrukcijom Bajičke ulice na Cetinju, saopštio je potpredsjednik te partije Nikola Đurašković.

Đurašković je pojasnio da je to u skladu sa Programom razvoja koji je usvojio Senat Prijestonice i razmatrala Skupština Prijestonice Cetinje, te da će SDP amandmanski djelovati na Predlog Budžeta Crne Gore za 2022. godinu, jer Vlada Crne Gore time, kako je kazao, grubo krši Zakon o Prijestonici.

On je istakao da neće dozvoliti takav odnos Vlade prema Cetinju zahtijevajući da se do kraja ispoštuje obaveza po Zakonu o Prijestonici koja podrazumijeva izdvajanje jedan odsto tekućeg državnog budžeta za finansiranje Prijestonice.

"Predloženim kapitalnim budžetom Prijestonici se nezakonito oduzima gotovo 2,2 miliona eura namijenjenih za kapitalne investicije koje se preusmjeravaju na plaćanje radova na stadionu što nije obaveza Prijestonice. Da li je ovako grubo kršenje zakona novi pokušaj kažnjavanja Cetinja i Cetinjana?", navodi se u njegovom saopštenju.

Đurašković je kazao da to neće dozvoliti i pozvao je sve političke partije u državnom Parlamentu, i vlasti i opozicije, da podrškom njihovim amandmanima pokažu da im je Cetinje iznad pojedinačnih političkih interesa.

Sve drugo, smatra potpredsjednik SDP-a, značilo bi služenje interesima onih koji žele marginalizaciju Cetinja, a ne interesima svih građana.

Bonus video: