Novi pokušaj diskreditacije medija

Građani, posebno oštećeni radnici i privrednici, više vjeruju novinarima nego Privrednom sudu, jer se sa nepobitnom dokumentacijom i činjenicama novinarima obraćaju zbog nagomilanih problema, koje Privredni sud ne rješava godinama

15931 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Privredni sud, odnosno njegov predsjednik, nastavlja staru praksu da ne odgovara na upućena pitanja novinara, pa naknadno, reagovanjem, pokušava da diskredituje medije i novinare. Takođe, zamjenom teza pokušava dovesti u pitanje novinarski profesionalizam. Ali bezuspješno. Jer, građani, posebno oštećeni radnici i privrednici, više vjeruju novinarima nego Privrednom sudu, jer se sa nepobitnom dokumentacijom i činjenicama novinarima obraćaju zbog nagomilanih problema, koje Privredni sud ne rješava godinama. Kao što je uradio i suvlasnik Mall group.

A, što se tiče ostalih preduzeća koja su pobrojana u reagovanju Kabineta predsjednika Privrednog suda (Primorka, KAP, Rudnici boksita, Onogošt...), “uspješnost” stečajnog postupka kod jednog broja njih već procjenjuje Tužilaštvo.

Novinarka CIN-CG Biljana Matijašević

Bonus video: