Kafić u Tuzima kažnjen sa 500 eura

Inspektori su sa po 400 eura kaznili beranski kafić Škorpion i buregdžinicu u blizini suda u Beranama, zbog neizdavanja fiskalnih računa
0 komentar(a)
Budi odgovoran
Budi odgovoran
Ažurirano: 29.10.2017. 13:03h

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano deset prijava, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne od 400 i 500 eura.

Inspektori su kaznu od 500 eura izrekli kafiću Ana u Tuzima zbog povrede službenog pečata.

“Turistički inspektor je obavio nadzor kafe bara, čiji je raniji naziv bio Ana, i utvrdio da je sa ulaznih vrata skinut službeni pečat i natpis 'zatvoreno' i nastavljeno s radom bez odobrenja. Zbog toga je objekat ponovno zapečaćen i izrečena je kazna od 500 eura”, navodi se u odgovoru na prijavu.

Inspektori su sa po 400 eura kaznili beranski kafić Škorpion i buregdžinicu u blizini suda u Beranama, zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori su, na osnovu prijave da frizerski salon u Tuzima nelegalno radi, obavili dvije kontrole, prilikom kojih je utvrđeno da na navedenoj lokaciji ne postoji poslovni prostor u kojem se obavlja frizerska djelatnost, niti ima natpisa u vidu istaknute firme ili reklame koji bi upućivali na to.

Inspektori su u okviru kontrole nikšićke Osnovne škole "Luka Simonović", na osnovu prijave o neizdavanju fiskalnih računa, naložili opštu registraciju.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole nikšićke robne kuće De lux, marketa Franca preko puta Lepe Kate u Podgorici, podgoričkog BB27 i kafe bara Balkan u Kolašinu. Nepravilnosti nije bilo ni tokom kontrole neimenovanog izdavaoca privatnog smještaja u Budvi.

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Bonus video: