Firma Blaža Đukanovića ponovo založila prostorije za kredit u Prvoj banci

Firma BB Solar, koju je Đukanović osnovao sa prijateljem Ivanom Burzanovićem, poslovni prostor od 186 kvadrata, takođe u istoj zgradi, založila je u februaru prošle godine pod hipoteku Prvoj banci za kredit od 149 hiljada eura, a teret na tu imovinu i dalje je upisan
379 pregleda 6 komentar(a)
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Blažo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.10.2017. 19:48h

Podgorička firma „BB Solar“ Blaža Đukanovića, sina bivšeg premijera Mila Đukanovića, ponovo je založila svoja četiri poslovna prostor u centru grada pod hipoteku Prvoj banci, u većinskom vlasništvu njegovog strica Aca Đukanovića za kredit od 254.120 eura.

Kredit je uzet, kako se navodi u katastarskoj evidenciji 21. septembra, a hipoteka na atraktivne nekretnine upisana je 13. oktobra.

„Povjerilac Prva banka, hipotekarni dužnik BB Solar, korisnik kredita Ramel, dug 256.120,76 eura, rok do 17. septembra 2018“, stoji kao teret upisa u evindenciji Uprave za nekretnine na poslovne prostore. Kompanija mlađeg Đukanovića svoje poslovne prostore je u avgustu prošle godine založila za kredit koji je koristio Ramel u iznosu od 359.832 eura, a rok za vraćanje novca istekao je 17. septembra. Blažo Đukanović je tri puta iste poslovne prostore od 84, 78, devet i 43 kvadrata zalagao pod hipoteku u Prvoj banci za tri kredita (novembar 2016. godine i mart ove godine po 30 hiljada eura), da bi dva dana kasnije uzeo još 90 hiljada eura koje treba da vrati do maja 2020. godine.

Firma BB Solar, koju je Đukanović osnovao sa prijateljem Ivanom Burzanovićem, poslovni prostor od 186 kvadrata, takođe u istoj zgradi, založila je u februaru prošle godine pod hipoteku Prvoj banci za kredit od 149 hiljada eura, a teret na tu imovinu i dalje je upisan.

BB Solar, kako se navodi na njihovom sajtu, osnovana je u Podgorici sa ciljem povećanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive, nezagađujuće izvore energije.

Bavi se svim alternativnim izvorima energije sa posebnim akcentom na solarnim sistemima.

BB Solar je proteklih godina realizovao brojne projekte zamjene rasvjete po crnogorskim gradovima.

Đukanović je sa Burzanovićem osnovao i firmu BB Hidro koja je ambiciozno ušla u unosan biznis izgradnje mini hidroelektrana.

Bonus video: