Sindikat ZZZCG: MEK odriješio kesu za svoje zaposlene, a stisnuo za naše koleginice

"Smatramo da je nedopustivo i nerazumno da naše krovno Ministarstvo ekonomskog razvoja uplati ženama koje su zaposlene u istom iznos od 100 eura, a da se sredstva ne obezbjede za naše koleginice zaposlene u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore"

3951 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zaposlene u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore, za Dan žena dobile su po 50 eura od poslodavca, odnosno duplo manje od ostalih pripadnica ljepšeg pola koje rade u resornom Ministartsvu ekonomskog razvoja.

To tvrde iz Sindikata ZZZCG, čiji članovi su nezadovoljstvo ispoljili i u svojoj Viber grupi.

Prema informacijama "Vijesti", predsjednik tog Sindikat Dejan Vojvodić, danas je od ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića tražio da ne diskriminiše zaposlene u ZZZCG.

"Povodom 8. marta, međunarodnog Dana žena, u crnogorskom društvu i dalje su vidjljive podjele i diskriminacija žena. Smatramo da je nedopustivo i nerazumno da naše krovno Ministarstvo ekonomskog razvoja uplati ženama koje su zaposlene u istom iznos od 100 eura, a da se sredstva ne obezbjede za naše koleginice zaposlene u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore", piše u mailu koji je Vojvodić u ime Sindikata ZZZCG poslao Milatoviću.

Bonus video: