Jelić: Folić manipulišući podacima pokušava da obezbijedi mjesto direktora

Bivši direktor Zavoda za zapošljavanje Zoran Jelić je ocijenio da je spremnost da se nametne prljavim manipulacijama i podmetanjima, nažalost, kod nekih struktura, najvažnija preporuka za napredovanje

9105 pregleda 5 komentar(a)
Jelić, Foto: Boris Pejović
Jelić, Foto: Boris Pejović

Vršilac dužnosti (v.d.) direktora Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Goran Folić pokušava da obezbijedi mjesto direktora te institucije, vrteći recikliranu priču i manipulišući podacima, kazao je bivši direktor Zavoda, Zoran Jelić.

Folić je, na današnjoj konferenciji za novinare, iznio nove, kako je rekao, brutalne primjere privatizacije državne uprave od bivšeg rukovodstva, Vukice i Zorana Jelića, u kojima sedmoro zaposlenih traži isplatu gotovo 800 hiljada eura.

Jelić je u demantiju naveo da, umjesto da radi i javnost upozna sa rezultatima u ZZZ, “odlazeći v.d. direktor Folić izigrava tužioca, sudiju i pozornika, nevješto čitajući pripremljeni mu tekst”.

“Bez kompetencija za radno mjesto koje pokriva pokušava da obezbijedi mjesto direktora ZZZ, vrteći recikliranu priču i manipulišući podacima”, rekao je Jelić.

On je ocijenio da je spremnost da se nametne prljavim manipulacijama i podmetanjima, nažalost, kod nekih struktura, najvažnija preporuka za napredovanje.

“Naravno, opet iste neistine i podmetanja. Na temu o kojoj govori već sam prethodno pisao objašnjenja i demantije”, istakao je Jelić.

Jelić je dodao da je jedini način da Folića i Hadži Vujošević uvjeri da svojim postupanjem krše zakone pokretanje krivične prijave nadležnim organima, o čemu će, kako je kazao, javnost brzo obavijestiti.

Bonus video: