Odloženo ročište za slučaj Radulović

Zamjeniku direktora Aerodroma se osporava da ima radno iskustvo koje je neophodno za tu poziciju

7438 pregleda 4 komentar(a)
Sud da utvrdi da li je ispunio uslove javnog konkursa: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC
Sud da utvrdi da li je ispunio uslove javnog konkursa: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC

Ročište na kojem je trebalo da bude poznato izjašnjenje Zavoda za zapošljavanje o tome da li je zamjenik direktora Aerodroma Crne Gore (ACG) Petar Radulović od 1. marta 2014. godine do kraja 2017. godine bio prijavljen kao nezaposlena osoba je odloženo juče u podgoričkom Osnovnom sudu, jer se punomoćnica ACG Ivana Jončić nije pojavila zbog hitnih porodičnih obaveza.

Dugogodišnja savjetnice izvršnog direktora ACG Biljana Knežević je u julu podnijela tužbu protiv borda direktora Aerodroma, jer tvrdi da je Radulović, koji je sin poslanika PzP-a Branka Radulovića, nezakonito imenovan na funkciju zamjenika direktora.

Kako je sutkinja Ana Bečanović prihvatila dokaze za odlaganjem ročišta koje je dostavila Jončić, Knežević je tražila njeno izuzeće iz ovog slučaja zbog, kako je navela, pristrasnosti u cijelom postupku.

Ona je navela da je na jučerašnjem ročištu mogao prisustvovati drugi advokatski zastupnik ACG, da je sutkinja prihvatila nepotpune dokaze tužene strane, kao i da je ona u zakonskoj obavezi da radne sporove rješava u najkraćem vremenu, što ona, kako tvrdi, ne čini. O tom zahtjevu će odlučivati predsjednica suda Željka Jovović.

Knežević, koja je smijenjena sa funkcije savjetnice, osporava Raduloviću radno iskustvo koje je bilo neophodno da on bude izabran na javnom konkursu za poziciju zamjenika direktora.

Radulović je na tu poziciju došao sistematizacijom kojom je napravljeno novo radno mjesto zamjenika izvršnog direktora kompanije.

Bonus video: