Krivokapić: Dogovorene avio linije Sofija - Podgorica i Varna - Tivat

Predsjednik Vlade je ocijenio da je posjeta Bugarskoj otvorila priliku za pronalaženje novog tržišta prehrambenih proizvoda koje bismo uvozili, a Petkova je pozvao da posjeti Crnu Goru

10982 pregleda 93 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Tviter/Zdravko Krivokapić
Foto: Tviter/Zdravko Krivokapić

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić saopštio je da je sa predsjednikom Vlade Bugarske Kirilom Petkovim dogovorio pokretanje novih avio linija Sofija - Podgorica i Varna - Tivat, kao i unapređenje saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

"Takođe, dogovorili smo se i da uskoro potpišemo Sporazum o sprečavanju pranja novca", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Posjeta Bugarskoj, kako navodi, otvorila je priliku za pronalaženje novog tržišta prehrambenih proizvoda koje bismo uvozili, a takođe je pozvao Petkova da posjeti Crnu Goru.

Krivokapić se sastao i sa premijerom Rumunije Nikolajem Čukom na marginama sastanka predsjednika vlada država članica NATO Jugoistočne Evrope koji se održava u Bugarskoj.

“Rumunija snažno podržava članstvo Crne Gore u EU”, poručio je Krivokapić na Tviteru.

Istakao je da se raduju otvaranju linije Temišvar – Tivat, za šta, kako kaže, postoji veliko interesovanje.

“Saglasni smo da države članice moraju snažnije raditi na stabilnosti ekonomskog i ukupnog društvenog ambijenta, kako bi smanjili posljedice globalnih tržišnih promjena na građane i privredu”, naveo je Krivokapić na Tviteru.

Bonus video: