"Konjević se šićareći, manipulatorski bavi odnosom EPCG i CEDIS-a, postupanje u potpunosti u skladu sa zakonom"

Iz CEDIS-a poručuju da nadležnim institucijama, zainteresovanoj javnosti, "a naročito Specijalnom državnom tužiocu" stavljaju na raspolaganje dokumentaciju o poslovanju

9335 pregleda 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: CEDIS
Ilustracija, Foto: CEDIS

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) reagovao je na navode predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i poslanika u Skupštini Raška Konjevića, poručivši da se već dva dana "sitno politički, šićareći, manipulatorski" bavi odnosom EPCG i CEDIS-a, kao i da je "postupanje Vlade i EPCG u potpunosti u skladu sa članom 213 Zakona o energetici."

"Poslanik Konjević već dva dana sitno politički, šićareći, manipulatorski se bavi pitanjima odnosa EPCG i CEDIS-a. Danas misleći da pojača svoju priču pozivanjem na reakciju Specijalnog državnog tužioca iako je svima jasno, pa i poznatom manipulatoru poslaniku Konjeviću, da je postupanje Vlade i EPCG u potpunosti u skladu sa članom 213 Zakona o energetici", navodi se u saopštenju.

Iz CEDIS-a poručuju da nadležnim institucijama, zainteresovanoj javnosti, "a naročito Specijalnom državnom tužiocu" stavljaju na raspolaganje dokumentaciju o poslovanju.

"Poslaniče Konjeviću, za razliku od Vas kojem nije nepoznato manipulisanje podacima i činjenicama, mi stavljamo na raspolaganje podatke o poslovanju kompanije bez namjere, želje ili težnje da nešto prikrijemo", piše u saopštenju.

Poručuju da je Konjević "intenzivirao svoje izjave vidjevši da njegovim kolegama u jučerašnjem obraćanju javnosti na ovu temu ponestaje preciznosti i tačnosti u iznošenju činjenica na račun CEDIS-a"

"Nažalost svjedočili smo i izrečenim glupostima o kompaniji od strane njegove partije koje su posledica neznanja, što su pokazali u jučerašnjim izjavama kada su u vezu doveli CEDIS i podmorski kabl, sa kojim ova kompanija nema nikakve veze. Latio se poslanik Konjević pisanja dopisa onome koji bi se trebao pozabaviti njime jednim vječitim dobitnikom „igara na sreću“ koje su njegov nepresušni izvor i nadahnuće za smišljanje podvala, manipulacija i politički mulitprakitk proizvoda koje plasira crnogorskoj javnosti", navodi se u saopštenju CEDIS-a.

Navode da je poremećaj na tržištu električne energije jedini razlog koji je mogao dovesti do gubitka u poslovanju te kompanije tokom prošle godine.

"Još jednom ponavljamo, ne zbog poslanika Konjevića, već zbog crngorske javnosti da je poremećaj na tržištu električne energije jedini razlog koji je mogao dosvesti do gubitka u poslovanju CEDIS u 2021. godini. O ovome smo u više navrata informisali javnost koja se pokušava poslednjim dešavanjima oko ove kompanije zbuniti, a CEDIS-u nanijeti šteta i to sve zbog prikupljanja jeftinih političkih poena", zaključuje se u saopštenju CEDIS-a.

Bonus video: