Rangiranje radi reda? Folić treći po bodovima, ali izabran za direktora

Prema rang listi više bodova od Folića koji pripada Demokratama, imali su Perčobić i Bubanja funkcioneri bivše vlasti. Upravni odbor ima diskreciono pravo da za direktora izabere kandidata bez obzira na bodove sa rang liste

27172 pregleda 252 reakcija 30 komentar(a)
Folić, Foto: ZZZCG
Folić, Foto: ZZZCG

Upravni odbor Zavoda za zapošljavanje imenovao je danas jednoglasno Goran Folić za direktora ove institucije.

On je do sada obavljao funkciju vršioca dužnosti ove ustanove.

Kako je saopšteno iz ZZZ, sjednicom Upravnom odbora predsjedavala je Hadži Vesna Vujošević.

Folić je, dodaje se u saopštenju, imenovan na osnovu Javnog konkursa objavljenog posredstvom Uprave za kadrove, u skladu sa Zakonom o javnim službenicima i namještenicima i u skladu sa Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Uprava za kadrove dostavila je Upravnom odboru Zavoda listu od četiri kandidata, nakon postupka provjere i rangiranja.

Osim Folića na listi su bili i David Perčobić, Goran Bubanja i Svetlana Krgović, troje bivših pomoćnika direktora Zavoda iz perioda kada su njime upravljali Vukica Jelić i Suljo Mustafić.

Prema rang listi više bodova od Folića koji pripada Demokratama, imali su Perčobić i Bubanja funkcioneri bivše vlasti.

Upravni odbor ima diskreciono pravo da za direktora izabere kandidata bez obzira na bodove sa rang liste.

"Vijesti" su jutros poslale pitanja Upravi za kadrove i Upravnom odboru Zavoda za zapošljavanje o tome u kojoj fazi je procedura izbora novog direktora Zavoda za zapošljavanje, da li je obavljeno rangiranje kandidata i ko je na toj listi.

"Obavještavam Vas da se za navedene informacije obratite Upravi za kadrove kao nadležnom organu za postupak sprovođenja provjere kandidata prijavljenih za predmetni konkurs kao i sačinjavanja liste za izbor kandidata. Lista za izbor kandidata je dostavljena Upravnom Odboru koji će dalje sprovesti postupak izbora u skladu sa zakonom, kazala je predsjednica odbora Vujošević.

Vujošević je bila i članica komisije za provjeru kandidata.

Bonus video: