zaključeno na sastanku ministra finansija i šefice delegacije eu

"Stabilne javne finansije primarni cilj u izazovnom periodu"

"Fokus je i da se unaprijede nadzor i kontrola upotrebe sredstava iz EU fondova", naglasio je Damjanović

2205 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Stabilnost javnih finansija jedan je od primarnih ciljeva, naročito u svijetlu globalnih izazova, ocijenjeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića i šefice Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oane Kristine Pope.

Damjanović je, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija, istakao da je jedan od prioriteta kvalitetnija saradnja sa EU, podsjećajući na uključenost Ministarstva finansija u većinu pregovaračkih poglavlja.

"Fokus je i da se unaprijede nadzor i kontrola upotrebe sredstava iz EU fondova", naglasio je Damjanović.

"Ministar je, navodeći prioritete rada, istakao i opredijeljenost za kontinuirano sprovođenje socio-ekonomskih reformi, kao i to da se u narednih mjesec sagleda stanje državnog duga te kreira dalja politika", kazali su iz Ministarstva.

Kako dalje navode, Popa je ocijenila da Ministarstvo finansija ima stratešku ulogu u vođenju ekonomskog dijaloga sa EU, dodavši da očekuje nastavak konstruktivnog dijaloga u sprovođenju ključnih reformi.

"Ambasadorka Popa je zahvalila ministru na konstruktivnom razgovoru i izrazila spremnost da zajedničkim naporima i intenziviranom saradnjom doprinesu održivosti i stabilnosti javnih finansija", zaključuje se u saopštenju.