Damjanović: Nastavićemo politike koje unapređuju standard građana, uz dodatnu podršku osjetljivim kategorijama društva

"Od Ministarstva finansija, između ostalog, može očekivati predvidivost, transparentnost, dosljednost i stabilnost u funkcionisanju"

3629 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Damjanović - Rajzing Ranke, Foto: Ministarstvo finansija
Sa sastanka Damjanović - Rajzing Ranke, Foto: Ministarstvo finansija

Unapređenje saradnje po pitanju investicija, posebno u oblasti energetike i infrastrukturnih projekata, kao i razmijenjena mišljenja o inicijativi za Otvoreni Balkan bile su neke od tema o kojima su razgovarali ministar finansija Aleksandar Damjanović i ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

U saopštenju Ministarstva finansija navodi se da je Rajzing Rajnke je izrazila zadovoljstvo sastankom, uz poruku o snažnoj daljoj podršci Crnoj Gori koju ocjenjuje pouzdanim partnerom.

Damjanović je, kako se dodaje, naglasio da se od Ministarstva finansija, između ostalog, može očekivati predvidivost, transparentnost, dosljednost i stabilnost u funkcionisanju. On je ukazao da će biti nastavljene politike koje unapređuju standard građana Crne Gore, uz dodatnu podršku osjetljivim kategorijama društva, posebno penzionerima.

Rajzing Rajnke je, navode, istakla važnost transparentnosti i podržala nastojanja Damjanovića da poboljša povjerenje u javne institucije.

Ona se, dodaju, osvrnula i na aktivne slučajeve restitucije i privredne sporove u koje su uključeni građani SAD ili njihovi zakoniti nasljednici, kazavši da cijeni spremnost Damjanovića da sarađuje sa Ambasadom na brzom rješavanju tih pitanja.

Bonus video: