Damjanović: Poboljšanje poslovnog okruženja biće prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija

Medoks je, kako se navodi u saopštenju, iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka

2783 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka Medosk - Damjanović, Foto: Bojana Čupić/gov.me
Sa sastanka Medosk - Damjanović, Foto: Bojana Čupić/gov.me

Sektor energetike, posebno obnovljivi izvori energije, razvoj infrastrukture, usluga i upravljanje projektima, uz stručnu savjetodavnu podršku, oblasti su u kojima Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo mogu da osnaže saradnju i gdje bi britanska ekspertiza bila od velikog značaja, zaključak je sastanka ministra finansija Aleksandra Damjanovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks.

U saopštenju iz ovog vladinog resora navodi se da je Damjanović zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Britanska ambasada pruža Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada dati punu institucionalnu podršku radu Savjeta, kroz dodatno jačanje njegovih kapaciteta.

"Poboljšanje poslovnog okruženja će biti prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija", naglasio je Damjanović.

Medoks je, kako se navodi, iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenošenje iskustava u kreiranju unaprijeđenih carinskih procedura, granične kontrole i drugim oblastima od značaja na putu napretka.

U saopštenju se dodaje da je razgovarano i o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju sve države u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.

Medoks je, dodaju, poželjela Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

Bonus video: