Vlada najavila da će objaviti ko je stekao ekonomsko državljanstvo

"Program se odvija pod snažnim međunarodnim monitoringom. Nad ruskim i bjeloruskim državljanima će se zbog sankcija vršiti duple provjere", rekao je premijer Dritan Abazović

7469 pregleda 6 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore usvojila je danas informaciju o realizaciji posebnog programa "ekonomsko državljanstvo".

Iz Vlade su najavili da će sadašnji program ekonomskog državljanstva trajati do kraja ove godine.

Premijer Dritan Abazović je na sjednici Vlade kazao da je želja Vlade da poveća transparentnost za sticanje ekonomskog državljanstva.

"Program se odvija pod snažnim međunarodnim monitoringom. Nad ruskim i bjeloruskim državljanima će se zbog sankcija vršiti duple provjere", rekao je Abazović.

Ministar odbrane Raško Konjević je najavio da će biti objavljena imena osoba koja su stekla ekonomsko državljanstvo, te da neće postojati mogućnost da neko dobije crnogorsko državljanstvo, a da to građani ne znaju.

Usvojena i informacija o prodaji trajno oduzetih elektronskih mašina za igre na sreću

Vlada je usvojila i informaciju o prodaji trajno oduzetih elektronskih mašina za igre na sreću - elektronski ruleti, a ministar finansija Aleksandar Damjanović je kazao da je njihova vrijednost oko 20 hiljada eura.

Pored toga, utvrđena je Odluka o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Saudijske Arabije, jer se od 1. juna uspostavljaju direktni letovi za Crnu Goru iz te države.

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović zatražio je proširenje dnevnog reda redovne skupštine akcionara Željezničkog prevoza, zakazane za 12. jun, kako bi se dodale tačke koje se tiču razrješenja i izbora novih članova odbora direktora tog državnog preduzeća

Bonus video: