UIP i UP: Odlučni smo i spremni da zajedno omogućimo maksimalno poštovanje zakonskih normi tokom ljetnjih mjeseci

"Pripadnici Uprave policije biti na raspolaganju inspektorima, a odrediće se kontakt tačke u okviru Plovne jedinice, Sektora granične policije i Sektora policije opšte nadležnosti u cilju što brže komunikacije sa inspektorima i koordinacije zajedničkih aktivnosti na terenu"

6716 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka UIP i UP, Foto: Uprava za inspekcijske poslove
Sa sastanka UIP i UP, Foto: Uprava za inspekcijske poslove

Odlučni smo i spremni da planove za nastupajuću turističku sezonu sprovedemo u djelo i da zajedno omogućimo maksimalno poštovanje zakonskih normi tokom ljetnjih mjeseci usmjeravajući sve svoje raspoložive resurse u cilju što uspješnije realizacije zacrtanih planova imajući u vidu da svi pokazatelji upućuju da će ovo biti rekordna sezona, zajednički je zaključak sastanka Uprave za inspekcijske poslove (UIP) i Uprave policije (UP).

Kako se navodi u saopštenju Uprave za inspekcijske v.d. direktorica UIP Ana Vujošević i pomoćnica direktora u Sektoru za zaštitu životne sredine, bezbjednost i zdravlja ljudi, socijalne i dječje zaštite Višnja Orban sastale su se sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom i v.d. pomoćnikom direktora Draganom Gorovićem "kako bi razgovarali o daljoj saradnji i koordinaciji aktivnosti u toku ljetnje turističke sezone".

"S obzirom na činjenicu da će inspektori Uprave za inspekcijske poslove biti prisutni u pojačanoj mjeri tokom dva mjeseca ljetnje sezone u šest primorskih opština i da će imati koordinatora u svim primorskim opštinama, naglašen je značaj inteziviranja saradnje ove dvije uprave u cilju što efikasnijeg sprovođenja plana rada tokom sezone", dodaje se u saopštenju.

Vujošević je naglasila, kako se navodi, da će tokom pojačanog nadzora fokus biti na suzbijanju svih vidova nelegalnog poslovanja, bilo da se radi o suzbijanju sive ekonomije, radu bez odobrenja, neprijavljenim radnicima, svim oblicima nelegalnih prodaja ili drugim djelatnostima koje su u nadležnosti kontrole Uprave.

Ona je dodala da su pripadnici Uprave policije uvijek izlazili u susret inspektorima na terenu, pružajući asistenciju tokom vršenja nadzora, posebno tokom prethodne godine kada su sprovođene kontrole poštovanja mjera usljed pandemije Kovid-19, kada je koordinator aktivnosti bio v.d. pomoćnik direktora Uprave policije Dragan Gorović.

S druge strane, Brđanin je istakao, kako piše, da će pripadnici Uprave policije biti na raspolaganju inspektorima kao i da će se odrediti kontakt tačke u okviru Plovne jedinice, Sektora granične policije i Sektora policije opšte nadležnosti u cilju što brže komunikacije sa inspektorima i koordinacije zajedničkih aktivnosti na terenu.

"Takođe, Brđanin je istakao da će Plovna jedinica Uprave policije sarađivati sa turističkim inspektorima u primorskim opštinama u cilju uspješnije kontrole pružanja usluge prevoza plovnim objektima, kada se prema planu Uprave policije budu sprovodile akcijske kontrole plovnih objekata koje će voditi Plovna jedinica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: