Vujović: Država spremna da "uđe" u Željezaru

"Ono što je dobro je da je država stala iza radnika, kao i da je sadašnji vlasnik spreman da koriguje prodajnu cijenu

25900 pregleda 14 komentar(a)
Vujović, Foto: Svetlana Mandić
Vujović, Foto: Svetlana Mandić

Država je spremna da jednim dijelom postane suvlasnik nikšićke Željezare, a kako budu odmicale investicije potencijalnog kupca, biznismena Miodraga Dake Davidovića, oni bi polako izlazili iz fabrike.

To je nakon sastanka u Podgorici sa predsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem i ministrom ekonomskog razvoja i turizma Goranom Đurovićem kazao predstavnik radnika Ivan Vujović.

"Ono što je dobro je da je država stala iza radnika, kao i da je sadašnji vlasnik spreman da koriguje prodajnu cijenu. Kako nam je rečeno, predstavnici turske kompanije Tosjali holding, dolazili su u Crnu Goru i rekli su da su spremni da koriguju cijenu. Nije nam rečeno koja je cijena u pitanju, ali nama je bitno da su se stvari pokrenule”, kazao je Vujović.

Prethodno su iz Tosčelika, koji gazduje Željezarom od 2012. godine kada su fabriku iz stečaja kupili za 15,1 milion eura, najavili da su spremni da je prodaju za 25 miliona. Davidović je kazao da je ta ponuda za njega neprihvatljiva i da je spreman da plati 15 miliona.

“Davidović je razgovarao sa predstavnicima Elektroprivrede i ti će razgovori biti nastavljeni u ponedjeljak. To je još jedna dobra stvar. Mi ćemo naredne sedmice ponovo doći u Podgoricu kod premijera”, kazao je Vujović.

Skoro mjesec je kako su radnici ušli u fabriku i tu borave danonoćno, nakon što im je izvršni direktor Tosčelika, Erkut Alkaja, saopštio da će u naredna tri mjeseca 229 radnika ostati bez posla, a da će zadržati samo njih dvadesetak iz uprave. Radnici su poručili da će iz fabrike izaći tek kada se njihova i sudbina nekadašnjeg industrijskog giganta riješi.

“I dalje ostajemo tu gdje smo. Vidjećemo hoće li biti još nekih pomaka naredne sedmice. Najvažnije je trenutno, da je država stala uz nas”, poručio je Vujović.

Bonus video: