Veuve Clicquot Business Woman Award Montenegro 2017

U našoj zemlji nominovane su izuzetne žene iz različitih područja djelovanja, žene sa vizijom, zavidnim ambicijama i dostignućima, žene koje svojim poslovnim poduhvatima inspirišu i podstiču i druge žene i mlađe generacije
1 komentar(a)
Ažurirano: 10.10.2017. 14:48h

Prestižna Veuve Clicquot Business Woman Award nagrada, osnovana je 1972. godine u čast izuzetnoj poslovnoj ženi Madame Clicquot, a svake godine dodjeljuje se uspješnim poslovnim ženama širom svijeta.

Nagrada Veuve Clicquot svojevrsni je Oskar i priznanje svim snažnim damama koje krasi preduzetnički duh i hrabrost, kakva je odlikovala i izuzetnu Francuskinju. Madame Clicquot 1798. godine udala se za Françoisa Clicquot-a, uspješnog proizvođača šampanjca. Kad je ostala udovica u 27. godini, preuzela je poslovanje i postala je prva žena na čelu kompanije. Svoj moderan duh dokazala je 1810. proizvevši prvo vintage vino u regiji Champagne.

U našoj zemlji nominovane su izuzetne žene iz različitih područja djelovanja, žene sa vizijom, zavidnim ambicijama i dostignućima, žene koje svojim poslovnim poduhvatima inspirišu i podstiču i druge žene i mlađe generacije. Nominovane žene za ovu prestižnu nagradu su: Milena Đukanović, Dejana Ponoš, Edita Dautović i Ana Golubović. Odluku će donijeti tročlani žiri, u stručnom i kompetentnom sastavu.

Prije proglašenja najuspješnije žene u Crnoj Gori, na svečanoj manifestaciji u hotelu CentreVille, biće prezentovan video sa prikazom dosadašnjeg rada i dostignućima nominovanih žena.

Veuve Clicquot Business Woman Award održava se regionalno (Hrvatska, Crna Gora, Srbija i Slovenija), a koncept nagrađivanja podrazumijeva da se sve finalistkinje zemalja učesnica okupe na finalnoj dodjeli i proglašenju, koje će se ove godine održati 29. novembra u Zagrebu, u hotelu „Esplanade“. Nakon toga, pobjednica će imati izvanrednu priliku da učestvuje na završnoj večeri u Francuskoj, u gradu Reims, zajedno sa pobjednicama svih zemalja u kojima se dodeljuje ova prestižna nagrada.

Milena Đukanović, direktorica je Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore od samog osnivanja, prije gotovo tri godine. Sa svojim koleginicama i kolegama iz Kine i sa Univerziteta, brižljivo bira i organizuje projekte i događaje koji dovode do aktivne kulturne, obrazovne i ekonomske saradnje Crne Gore i Kine.

Od strane Ministarstva prosvjete Kine, dvije godine zaredom, odabrana je da se usavršava na Šjamen Univerzitetu, zajedno sa 50 odabranih direktora Instituta iz cijelog svijeta.

Ove godine je odabrana za predstavnika mladih uspješnih evropskih lidera u okviru Diplomatske Akademije održane u Pekingu pod organizacijom Ministarstva inostranih poslova Kine.

Među glavnim projektima spadaju i organizacije humanitarnih koncerata brojnih umjetničkih delegacija iz Kine u crnogorskim kulturnim institucijama koje su ostavile jak utisak na cronogorske građane. Ove godine Institut Konfucije je zbog svog uspješnog rada nominovan za jedan od najuspješnijih Instituta širom svijeta.

Dejana Ponoš direktorka je kompanije Arhimed, koja već više od decenije pohranjuje medijske objave u digitalnom obliku i čini ih dostupnim istraživačima. Njena najveća vrlina, ali i mana je 24/7 dostupnost klijentima i zaposlenima, što usložnjava zadatke ali i odgovornosti menadžera jer vjeruje da ljudi zaslužuju individualan pristup i ličnu podršku.

Magistar poslovnog upravljanja i marketinga, odnedavno i apsolvent poslovne psihologije, a sve u želji da spoji svoja interesovanja sa praktičnim znanjima, uključujući HR, prodaju i upravljanje u biznisu.

Slobodno vrijeme posvećuje društvu, a zbog Sofi, jer vjeruje da možemo svojoj djeci ostaviti bolje mjesto za život. Kao aktivan clan UO Udruženja Roditelji zadužena je za projekat "Vratimo djeci igrališta" u okviru kojeg su obnovljena ili napravljena nova igrališta za djecu u u više crnogorskih gradova, poslednje ovog ljeta u Šavniku.

U okviru udruženja, Dejana se sa drugim članovima bori za prava roditelja i jednoroditeljskih porodica u Crnoj Gori. Učestovala je u brojnim humanitarnim akcijama, sa ciljem pomoći ugroženim grupama. Dejana nalazi zadovoljstvo u predlaganju novih rješenja, proučavanju socijalnih fenomena ali i izmjeni legislative gdje je to potrebno.

Pruža veliku ličnu podršku inkluziji lica sa invaliditetom, kroz projekte edukacije i profesionalnog osposobljanja. Svjesna da je cjeloživotno učenje neophodno, dodatnu edukaciju i razmjenu znanja smatra sastavnim dijelom svog života. Kćerku Sofi, 6-godišnjeg đaka prvaka, uči da se trudom i istrajnošću sve može postići.

"Sa srcem u dječijoj sobi svoje šestogodišnje djevojčice, a tijelom na relaciji kuća – kancelarija”. – Ova rečenica se nalazi u saopštenju, jer je bila u prethodnoj biografiji, dok je u ovoj nema.

Mr Edita Dautović je vlasnica agencije za nekretnine „Millennium” u Podgorici, predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore, jedna od osnivačica Balkanskog udruženja žena u zanatima (Balkan Association of Women in Crafts), članica upravnog odbora Srednjestaleškog biroa Balkan (Balkan Middle Class Office) i koordinatorka Freja Forum-a.

Ogromnu podršku je dala ženama u Glavnom gradu kroz privatno-javno partnerstvo i projekat OsnaŽENA u biznisu. Učestvovala je u izradi Strategije ženskog preduzetništva Crne Gore 2015-2020 i u Akcionom planu za rodnu ravnopravnost Glavnog grada – ekonomsko osnaživanje žena.

Njen humani rad odnosi se na teže zapošljive kategorije žena i lica sa invaliditetom, a od skoro je postala i hraniteljka malom djetetu. U slobodno vrijeme bavi se pisanjem poezije i proze. Objavila je dvije značajne knjige: „Čula” i poemu „Ofelijine suze”.

Ana Golubović, od 2014. godine pokriva mjesto Direktora za poslovanje sa pravnim licima u Hipotekarnoj banci u Podgorici. Od tada taj sektor u banci bilježi ogroman rast, svakako njenom zaslugom. Ana je i u bordu direktora Hipotekarne banke.

Neposredno poslije diplomiranja na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, Ana počinje da radi u Republičkom sekretarijatu za razvoj, Centar za informatiku.

Nakon toga, od 2002. godine započinje karijeru u bankarskom sektoru. Radila je u Euromarket banci, zatim u Hipo-Aple-Adria banci, a od 2007. godine u Hipotekarnoj banci - gdje je pokrivala mjesto direktora komercijalnog sektora, kao i niz menadžerskih pozicija u sektoru prodaje.

Udata je od 2005. godine i majka je tri dječaka, blizanaca Filipa i Koste koji imaju 8 godina i Davida koji ima 5 godina.

(PROMO)

Galerija