Davidović bi za desetak dana mogao da preuzme Željezaru?

"Država će u Željezaru ući sa 25 odsto sredstava, a Davidović će moći u narednih pet godina da otkupi njihov udio i postane stoprocenti vlasnik. Davidović u utorak počinje pregovore sa turskim vlasnikom i mogao bi za desetak dana da preuzme Željezaru", kazao je predstavnik radnika Željezare Tosčelik Ivan Vujović

23993 pregleda 34 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović mogao bi za desetak dana da preuzme Željezaru.

To je "Vijestima" kazao predstavnik radnika Željezare Tosčelik, Ivan Vujović, nakon sastanka sa predsjednikom i potpredsjednikom Vlade, Dritanom Abazovićem i Ervinom Ibrahimovićem, i ministrima Goranom Đurovićem i Vladimirom Jokovićem.

"Na sastanku nam je rečeno da će Davidoviću biti dozvoljeno postavljanje solarnih panela, kao i gradnja vjetroelektrane na njegovom zemljištu, čim prikupi svu potrebnu dokumentaciju. Država će u Željezaru ući sa 25 odsto sredstava, a Davidović će moći u narednih pet godina da otkupi njihov udio i postane stoprocenti vlasnik. Davidović u utorak počinje pregovore sa turskim vlasnikom i mogao bi za desetak dana da preuzme Željezaru", kazao je Vujović.

Kako je istakao zadovoljni su razgovorom i ishodom situacije, ali će u Željezaru ostati sve do konačnog rješenja.

Pregovarački tim radnika nikšićke Željezare "Tosčelik" uputio je ranije urgenciju premijeru Dritanu Abazoviću i ministrima Goranu Đuroviću i Aleksandru Damjanoviću, da se prije održavanja sjednice Vlade razmotri mogućnost da se zainteresovanom investitoru, Miodragu Daki Davidoviću, odobri izgradnja vjetrogeneratora i solarnih panela.

Davidović je nakon obilaska Željezare Tosčelik kazao da bi Željezara proradila je potreban novi konti liv i valjaonica, kao i da će njegovi inženjeri doći i napraviti detaljan uvid u kakvom je stanju fabrika koju je zainteresovan da kupi.

Bonus video: