Abazović: Vlada da odabere jednu od tri mogućnosti u vezi Aerodroma

"Jedna od mogućnosti je da odustajemo potpuno od tendera (za koncesije) i čuvamo kompletno vlasništvu Aerodrome i samim tim da obavijestimo one koji su ušli u uži izbor da mi ne želimo da idemo dalje. Druga varijanta je da izaberemo jedne od tri firmi koje su se javile, sve tri su po mom sudu relevantne, ili varijanta tri da poništimo tender, propišemo značajno bolje uslove za državu Crnu Goru, ponesemo rizik da se po tim boljim uslovima niko neće prijaviti"

13206 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Kada je budućnost Aerodroma Crne Gore u pitanju premijer Dritan Abazović je kazao da postoje tri mogućnosti, te da Vlada što prije treba da odabere jednu.

"Jedna od mogućnosti je da odustajemo potpuno od tendera (za koncesije) i čuvamo kompletno vlasništvo Aerodroma i samim tim da obavijestimo one koji su ušli u uži izbor da mi ne želimo da idemo dalje. Druga varijanta je da izaberemo jedne od tri firmi koje su se javile, sve tri su po mom sudu relevantne, ili varijanta tri da poništimo tender, propišemo značajno bolje uslove za državu Crnu Goru, ponesemo rizik da se po tim boljim uslovima niko neće prijaviti... Ono što ja mislim, uzeti 100 miliona za dva aerodroma je jako malo u kontekstu novih cijena. Međutim ako Vlada procijeni da je to dovoljno mi treba da donesemo jednu od ovih tri odluke", rekao je Abazović na sjednici Vlade.

Kako je kazao broj rotacija dva aerodroma u Crnoj Gori je jako mali i lično misli da postoji ogroman prostor da avio-saobraćaj bude unaprijeđen.

Dodao je da je to ključ budućeg razvoja Crne Gore, a ponovio je da Vlada treba da stavi u fukciju mali aerodrom u Beranama

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da ovo pitanje dugo traje i baca sjenku na kredibilitet države.

Kazao je da je neophodno donijeti odluku o sudbini tendera koji je raspisala Vlada Duška Markovića.

"Ne može se staviti glava pod tepih i ne odlučivati o nečemu što traže međunarodni partneri", rekao je Damjanović.

Od tri mogućnosti Damjanović bi, imajući u vidu globalnu krizu, odabrao onu po kojoj bi se tender zaustavio kako bi se definisali novi uslovi koji bi ispunili novi uslovi.

Bonus video: