Uniprom od 1. septembra raskida saradnju sa oko 300 zaposlenih

Saopštili su da su obavijestili Vladu Crne Gore, premijera i nadležna ministarstva o činjenici da Poreska uprava neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona eura, odlukom direktora PU i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike

51805 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Uniprom će od 1. septembra raskinuti poslovno tehničku saradnju sa oko 300 zaposlenih u primarnoj proizvodnji.

Iz ove kompanije saopštili su da su obavijestili Vladu Crne Gore, premijera i nadležna ministarstva o činjenici da Poreska uprava neće da vrati poresku pretplatu od 7,8 miliona eura, odlukom direktora PU i načelnika odjeljenja za velike poreske obveznike.

"Ovakvim ponašanjem, namjerno je ugrožena likvidnost kompanije Uniprom i egzistencija zaposlenih radnika, ali i svih u repro lancu, od čega najviše Luke bar i Montekarga", piše u saopštenju.

Dodaju da će prema njihovim informacijama radnici danas u 13 časova blokirati put prema Aerodromu Podgorica u znak protesta.

"Protiv odgovornih službenika PU kompanija Uniprom će podnijeti krivične prijave zbog zloupotrebe službenog položaja, kao i za naknadu štete jer su ino-partneri već pokrenuli tužbe zbog štete koju i oni trpe zbog odugovlačenja finansijskih obaveza", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: