Turisti sve više dolaze u Šavnik

Opština Šavnik, kako je rekao Jakić, ima ogromne potencijale i pored kanjona Nevidio, koji je najveća atrakcija i koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, tu su vodopad Crnjak, Pošćenjska jezera, kanjoni, rijeke, Boljske grede...

6153 pregleda 12 komentar(a)
Veliki potencijali za turizam: Šavnik, Foto: Svetlana Mandić
Veliki potencijali za turizam: Šavnik, Foto: Svetlana Mandić

Ove godine opštinu Šavnik je posjetilo preko tri hiljade turista, a kanjon Nevidio više od 2.500.

To je “Vijestima” kazao predsjednik Opštine Jugoslav Jakić.

”Ove godine turistička sezona je izuzetno dobra, za 30 odsto je veća posjećenost nego prošle godine, a pet odsto imamo više posjetilaca nego u rekordnoj 2019. Kako bismo unaprijedili turističku ponudu, pripremamo izradu interdigitalne mape koja će olakšati turistima da na jednom mjestu imaju prikaz turističkih lokaliteta, kao i smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata”, kazao je Jakić.

Kako Šavnik ne bi bio usputna stanica za Žabljak nego mjesto gdje će turisti ostati više dana, lokalna uprava namjerava da prirodne potencijale i kulturno-istorijsku ponudu toga kraja približi turistima, pa će tokom ovog mjeseca snimiti promotivni spot.

Jugoslav Jakić
Jugoslav Jakićfoto: Svetlana Mandić

”Obezbijedili smo donaciju i očekujemo da vrlo brzo počne snimanje promotivnog spota na više stranih jezika kako bismo našu turističku ponudu mogli kvalitetno plasirati kako domaćim, tako i inostranim gostima. Cilj nam je da turističku ponudu zaokružimo na višednevnu i da svaki dan bude ispunjen različitim aktivnostima”, istakao je predsjednik Opštine.

Opština Šavnik, kako je rekao, ima ogromne potencijale i pored kanjona Nevidio, koji je najveća atrakcija i koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, tu su vodopad Crnjak, Pošćenjska jezera, kanjoni, rijeke, Boljske grede... Značajan resurs predstavlja i vjerski turizam, a Jakić ističe da im je namjera da što snažnije uvežu turizam i poljoprivredu stvarajući, na taj način, korist i za turističke poslenike i za poljoprivrednike.

”Vrlo brzo će se slika Šavnika promijeniti, postaće mjesto u koje će ljudi rado dolaziti i to je put kojim treba ići jer takav pristup daje rezultate”, poručio je Jakić.

Bonus video: