Abazović smijenio Jokovića

Premijer prekrojio predlog koji je podnio ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, u bordu energetske kompanije nema predstavnika DPS-a i SDP-a, koje su dale podršku Abazovićevoj vladi. Skupština akcionara EPCG zakazana za ponedjeljak

89066 pregleda 45 komentar(a)
Joković, Foto: Boris Pejović
Joković, Foto: Boris Pejović

Vlada je, na telefonskoj sjednici, danas predložila nove kandidate u Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) koji bi trebalo da budu izabrani na zakazanoj sjednici te državne energetske kompanije u ponedjeljak, saznaju "Vijesti".

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović je predložio sljedeći sastav u Odboru direktora: Vladan Joković, Tahir Đonbaljaj, Adis Balota, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Mitar Sušić i Emir Strujić.

Međutim, prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Ibrahimoviću nije prošao ovaj sastav, već su, na predlog premijera Dritana Abazovića, izabrani drugi kandidati, i to: Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić.

Vladan Joković, koji se ne nalazi u Abazovićevom predlogu, je bivši direktor Uprave carina, iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), dok je Adis Balota funkcioner Socijaldemokratske partije (SDP).

Nenad Marković je predsjednik OO SNP Nikšić, Emir Strujić je član Bošnjačke stranke, Martin Ćalasan je bio državni sekretar u resoru bivše ministarke Vesne Bratić, a bio je i član Socijaldemokrata.

Bonus video: