vanredna Skupština akcionara EPCG

Izabran novi Odbor direktora EPCG, na njegovom čelu Milutin Đukanović

U novom Odboru direktora Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Emir Strujić

41849 pregleda 32 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.10.2022. 14:48h

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Emir Strujić.

Za predsjednika Odbora izabran je Milutin Đukanović.

Prethodni Odbor je razrješen dužnosti, jer je nakon što je izabran 28. juna, Adis Balota (SDP) odmah podnio ostavku na mjesto člana iz protesta što je Milutin Đukanović imenovan u Odbor direktora.

Novoizabrani Odbor se od onog u junu razlikuje po tome što su umjesto Vladana Jokovića i Adisa Balote, novi članovi Ivan Šaranović i Brankica Mosurović.

Na Skupštini akcionara nije se razmatralo o davanju saglasnosti da se krene u kupovinu Željezare, jer predstavnik državne, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

Admir Šahmanović
Admir Šahmanovićfoto: Svetlana Mandić

On je Odboru predložio da pripremi materijal i da sa svim prethodnim dokuimentima koji mogu dati opravdanost ovoj investiciji pošalje Vladi.

Ispred zgrade u kojoj je održana Skupština akcionara EPCG su i radnici Željezare koji su, nakon što su saznali informaciju bili "vidno iznervirani" sa ovom odlukom.

Predsjednik Sindikata Željezare Tosčelik, Ivan Vujović kazao je da je informacija koju su danas čuli "više nego smiješna".

"Došao je čovjek i rekao da Vlada nema stav. Ako Šahmanović misli da se sprda sa radnicima Željezare grdo se prevario, doćemo kod njega pred kancelariju", rekao je Vujović.

Dodao je i da je "sve ovo dosta neozbiljno".

"Samo smo mi ovdje bili ozbiljni. Poručujemo još jednom da nećemo odustati i neće nas slomiti", rekao je Vujović.

Predsjednik Odbora direktora EPCG, Milutin Đukanović kazao je radnicima Željezare da se drže "dogovora koji je postignut sa premijerom, ministrom finansija i sa vama".

"Imovina Željezare je značajna. Napravićemo određeni biznis plan. Mislim da smo u stanju da valorizujemo tu imovinu i da od toga svi imaju koristi", rekao je Đukanopvić okupljenim radnicima.