Ovo su novi članovi Odbora direktora EPCG

Prethodni Odbor je razrješen, jer je nakon što je izabran 28. juna, Adis Balota (SDP) odmah podnio ostavku iz protesta što je Milutin Đukanović imenovan u Odbor direktora

11076 pregleda 6 komentar(a)
Sa jučerašnje sjednice Skupštine akcionara EPCG, Foto: Svetlana Mandić
Sa jučerašnje sjednice Skupštine akcionara EPCG, Foto: Svetlana Mandić

Na Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore izabran je novi Odbor direktora u sastavu Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Emir Strujić i Milutin Đukanović, da bi kasnije na konstitutivnoj sjednici Đukanovića izabrali za novog/starog predsjednika Odbora.

Prethodni Odbor je razrješen, jer je nakon što je izabran 28. juna, Adis Balota (SDP) odmah podnio ostavku iz protesta što je Đukanović imenovan u Odbor direktora. Novoizabrani Odbor se od onog u junu razlikuje po tome što su umjesto Vladana Jokovića i Adisa Balote, novi članovi Ivan Šaranović i Brankica Mosurović.

Martin Ćalasan je docent iz elektroetehnike i autor više naučnih radova iz ove oblasti.

Nenad Marković je diplomirani pravnik i stručnjak za zaštitu na radu. Bio je šef pravne službe i izvršni direktor u više kompanija poput Građevinskog preduzeća Nikšić, Crna Gora inženjering, LD Gradnja...

Tahir Đonbaljaj je građevinski inženjer, a radi u sekretarijatu za urbanizam Opštine Plav.

Ivan Šaranović je magistar elektroetehnike, ima više naučnih projekata i radova a zaposlen je u u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu.

Brankica Mosurović je sertifikovani računovođa. Radi u Željezničkoj infrastrukturi kao rukovodilac unutrašnje revizije.

Emir Strujić je završio ekonomski fakultet i po znimanju je diplomirani menadžer upravljanja ljudskih resursa. Radi u Vodovodu Pljevlja kao referent za naplatu potraživanja.

Bonus video: