Puta nema, a sramotu niko neće

Da su ozbiljnije pripremljene geološke podloge, znala bi se struktura Bjelasice pa bi se mogle otkriti podzemne vode. Da je neko ozbiljno pripremao ugovor, država bi se već mogla zaštititi

7042 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U reagovanju na tekst “Sramota od 56 miliona eura”, iz kompanije “Euroasfalt” nisu negirali ni jednu bitnu činjenicu u tekstu. Priča da im tri roka za završetak rekonstrucije puta Jezerine-Lubnice nisu istekla, već da im je rok produžavan, jeste obično zamajavanje javnosti, jer jednostavno radovi nisu završeni u tri roka, a za novi rok već je predložen jul naredne godine. Umjesto da put bude završen za tri godine, biće u najboljem slučaju završen za šest i po i to ako ne bude petog roka.

Riječ sramota iz naslova teksta nije se odnosila samo na izvođača iz Sarajeva, već prije svega na one koji su pripremali projekat i koji su ugovarali ovaj posao. Za sva dosadašnja kašnjenja krivac je zvanično bio investitor - država, zbog čega je i osnovna vrijednost radova od 35 miliona povećana za još 21 milion. Sramota je veća jer se Crna Gora obrukala i kod EBRD-a koji je dao novac.

Povezani članci

21. Oktobar 2022.

Sramota od 56 miliona eura

Da su ozbiljnije pripremljene geološke podloge, znala bi se struktura Bjelasice pa bi se mogle otkriti podzemne vode. Da se neko ozbiljnije posvetio projektu drugog vezanog puta za skijalište “Jezerine” i kontroli tog izvođača, ne bi se sada desilo klizište koje ugrožava radove na ovom regionalnom putu. Da je neko ozbiljno pripremao ugovor, država bi se već mogla zaštititi.

U dopisima iz Uprave za saobraćaj i Ministarstva kapitalnih investicija objevljenih u tekstu “Za Jezerine-Lubnice novi rok 10. jul 2023”, jasno je navedeno da je krivac za kašnjenje i “Euroasfalt” zbog svoje neaktivnosti na gradilištu. Naveli su i da će ispostaviti odštetne zahtjeve za svako kašnjenje izvođača.