Dragašević: Bujišić i Drobnjak se više bave politikom nego radom dvije sindikalne organizacije Vodovoda

"U konkretnom slučaju ne radi se o radnim mjestima koji bi predstavljali povećanje zaposlenih u administraciji već povećanje zaposlenih u proizvodnji čijim radom se povećavaju prihodi preduzeća”, navodi Dragašević u reagovanju

5009 pregleda 1 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Vršilac dužnosti izvršnog direktora pljevaljskog Vodovoda Mladen Dragašević optužio je dvojicu predsjednika Sindikalnih organizacija preduzeća Jovana Bujišića i Gorana Drobnjaka da se više bave politikom nego radom svog preduzeća, te da kao predstavnici sindikalnih organizacija moraju da brinu o interesu radnika, a ne samo o svom ličnom.

Dragašević je to naveo u reagovanju na saopštenje dvije Sindikalne organizacije preduzeća koje su se usprotivile novoj sistamatizaciji radnih mjesta, koju je usvojio Odbor direktora Vodovoda 7. novembra.

“U skladu sa članom 87 Pojedinačnog kolektivnog ugovora DOO”Vodovod” Pljevlja je dostavio predlog izmjene Akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta svim reprezentativnim sindikalnim organizacijama u preduzeću na davanje mišljenja nakon čega je Odbor direktora sazvao sastanak na kojem su isti prisustvovali. Na sjednici Odbora direktora održanoj 7.11.2022.godine na predlog v.d. Izvršnog direktora povećan je broj izvršilaca na određenim radnim mjestima gdje se u prethodnom periodu pojavila evidentna potreba za angažovanjem radnika koji obavljaju najteže poslove u ovom preduzeću. U konkretnom slučaju ne radi se o radnim mjestima koji bi predstavljali povećanje zaposlenih u administraciji već povećanje zaposlenih u proizvodnji čijim radom se povećavaju prihodi preduzeća”, navodi Dragašević u reagovanju.

Tvrdi da je interes radnika najbitniji menadžentu preduzeća o čemu “govori i činjenica da društvo i pored nasleđenih finansijskih dugova redovno isplaćuje zarade zaposlenima a pritom servisira sve obaveze prema dobavljačima i Upravi prihoda i carina gdje se redovno uplaćuje rata I reprograma a II reprogram je u cjelosti izmiren”.

“Nemogućnost preduzeća da u ovom trenutku potpiše novi sporazum sa Upravom prihodai carina o reprogramu poreskih potraživanja ne predstavlja kratkoročni problem koji je moguće riješiti u ovako kratkom roku već je pitanje o kojem se mora baviti zajedno sa nama Osnivač – Opština Pljevlja a jedan od načina je svakako namjenska dokapitalizacija. Pozitivno poslovanje DOO”Vodovod” Pljevlja u 2021 godini i trenutni pokazatelji prema kojima će evidentno preduzeće i 2022 godinu završiti sa pozitivnim poslovanjem dovoljno govori o radu menadžmenta i svih zaposlenih koji savjesno obavljaju svoje poslove. U cilju objektivnog informisanja zaposlenih i javnosti važna je informacija da se zarade svim zaposlenima redovno isplaćuju, da su brojni nasleđeni problem riješeni i da će preduzeće preduzeti sve mjere kako bi i jedini preostali problem oko potpisivanja novog poreskog reprograma u saradnji sa osnivačem u narednom periodu bio riješen”, navodi Dragašević u reagovanju.

Bonus video: