Damjanović: Predlog budžeta za 2023. godinu 2,85 milijardi, nedostajaće 700 miliona

Ministar je istakao da je projektovani deficit pet odsto BDP-a, a da će nedostajući novac biti obezbijeđen iz depozita i kreditnim zaduženjima, i istakao da ne treba po svaku cijenu bježati od saradnje sa MMF-om

26705 pregleda 71 komentar(a)
Damjanović, Foto: Boris Pejović
Damjanović, Foto: Boris Pejović

Predlog budžeta za 2023. godinu biće "težak" 2,85 milijarde eura, a nedostajaće 700 miliona, kazao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

U gostovanju na Televiziji Crne Gore je najavio da će Predlog budžeta biti upućen parlamentu u ponedjeljak ili utorak.

"Trudimo se da planiramo realan održiv budžetski okvir koji će u najvećoj mjeri zadovoljiti elemente čuvanja životnog standarda građana, podrške privredi, odnosno stvaranje prostora da kroz rast privredne aktivnosti, kroz rast infrastrukturnih projekata koje moramo da pokrenemo, da dobijemo neku održivu stabilnost", kazao je Damjanović, kako prenosi portal RTCG-a.

Kada je u pitanju projektovanje budžeta za 2023. godinu, Damjanović je kazao da se radi o cifri oko 2,85 milijarde eura.

Damjanović je istakao da je projektovani deficit pet odsto BDP-a, a da će nedostajući novac biti obezbijeđen iz depozita i kreditnim zaduženjima, i istakao da ne treba po svaku cijenu bježati od saradnje sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Bonus video: