Abazović sa ambasadorkom Kosova: Izgradnja puta Plav - Dečani podstaći će razvoj turizma i veću mobilnost ljudi

Abazović je, kako se navodi, informisan da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, "pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima"

4805 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Izgradnja puta Plav - Dečani podstaći će razvoj turizma i veću mobilnost ljudi, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i ambasadorke Kosova u Crnoj Gori, Arijanom Žerka Hodžom.

Oni su se saglasili da dvije države baštine izuzetno korektnu i dinamičnu saradnju, o čemu svjedoče brojni sastanci na više nivoa s ciljem konkretizacije projekata od zajedničkog interesa, poput ekonomije, saobraćaja i turizma.

"U tom kontekstu, tokom današnjeg sastanka posebno je naglašen rad na izgradnji puta Plav - Dečane i nedavno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Crne Gore i Kosova", saopšteno je iz Kabineta premijera.

Abazović je, kako se navodi, informisan da se očekuje sastanak timova na tehničkom nivou, ali i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima koji će, "pored veće mobilnosti i boljeg povezivanja ljudi, dovesti i do razvoja turizma u tim krajevima".

Abazović i Žerka Hodžom su se saglasili i po pitanju realizacije zajedničkog Biznis foruma koji će, kako piše u saopštenju, doprinijeti razvoju i još boljem povezivanju dvije države, kao i unapređenju regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu.

Bonus video: