Prelević izabran u sastav predsjedništva Asocijacije mediteranskih regulatora za električnu energiju i gas

Predsjedništvo je sastavljeno od predsjednika, dva potpredsjednika koji se biraju na mandat od dvije godine i jednog stalnog potpredsjednika iz odbora italijanskog regulatora

1573 pregleda 1 komentar(a)
Foto: medreg-regulators.org
Foto: medreg-regulators.org

Na 34. Generalnoj skupštini održanoj juče Kairu Asocijacija mediteranskih regulatora za električnu energiju i gas (Association of the Mediterranean Energy Regulators – MEDREG) izabrano je novo predsjedništvo u čijem sastavu je predsjednik Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN), Branislav Prelević, saopšteno je iz crnogorskog regulatora.

On je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju REGAGEN-a, istakao da će se u ovim izazovnim vremenima MEDREG posebno fokusirati na jačanju međusobne saradnje, razmjeni informacija, jačanju interkonektivnih kapaciteta i stvaranju jačeg temelja za zaštitu potrošača.

Predsjedništvo je sastavljeno od predsjednika, dva potpredsjednika koji se biraju na mandat od dvije godine i jednog stalnog potpredsjednika iz odbora italijanskog regulatora.

Crnogorski regulator je član MEDREG od 2005. godine, aktivno učestvuje u radu radnih grupa a bio je domaćin dvije Generalne skupštine koje su održane u Podgorici i Kotoru

Bonus video: