Započela zvanična posjeta MMF-a Crnoj Gori

Osoblje MMF-a će tokom predstojeće posjete obaviti razgovore sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period

4570 pregleda 4 komentar(a)
Foto: CBCG
Foto: CBCG

Zvanična posjeta Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Crnoj Gori počela je danas, a ima za cilj prikupljanje podataka potrebnih za analizu i evaluaciju ukupnog ekonomskog stanja u zemlji.

Posjeta je počela sastankom guvernera Centralne banke (CBCG) Radoja Žugića sa zamjenikom izvršnog direktora Belgijsko-holandske konstituence u MMF-u, Lucom Dresseom i šefom Misije MMF-a za Crnu Goru Srikantom Seshadrijem.

Prezentujući predstavnicima MMF-a ključne trendove koji karakterišu bankarski sektor Crne Gore, Žugić je konstatovao da su banke stabilne, likvidne i adekvatno kapitalizovane, što potvrđuje koeficijent solventnosti, koji na nivou sistema iznosi 18,43 odsto, što je skoro dvostruko više od propisanog zakonskog minimuma.

Osoblje MMF-a će tokom predstojeće posjete obaviti razgovore sa predstavnicima CBCG u cilju prikupljanja podataka o stanju u bankarskom sektoru i važećim mjerama monetarne politike, kao i o izgledima i projekcijama za naredni period.

Bonus video: