Formira se posebna Uprava za igre na sreću

Izvor “Vijesti” je objasnio da je ključna namjera formiranja posebne uprave za igre na sreću kako bi se inspekcija za igre na sreću vratila u tu upravu i omogućila funkcionalan rad i bolju kontrolu nad priređivačima igara na sreću.

11830 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, kojom je predviđeno da se, na inicijativu Ministarstva finansija, osnuje posebna Uprava za igre na sreću, čiji je sektor sada bio u sastavu Uprave prihoda i carina.

Ovo je saopštio ministar javne uprave Maraš Dukaj i potvrdio pisanje "Vijesti".

On je kazao i da će se formirati pisarnica zbog specifičnih poslova oko dodjela koncesija priređivačima igara na sreću, koja će biti povezana sa drugim državnim organima.

Povezani članci

08. Decembar 2022.

Spajaju upravu i inspekciju za kocku

Izvor “Vijesti” je objasnio da je ključna namjera formiranja posebne uprava za igre na sreću kako bi se inspekcija za igre na sreću vratila u tu upravu i omogućila funkcionalan rad i bolju kontrolu nad priređivačima igara na sreću.

Premijer Dritan Abazović je kazao da imaju ambiciozan plan kada je u pitanju nova Uprava, i smatra da igre na sreću mogu da ostvaruju mnogo veći prihod nego što je to sada slučaj, za što će biti neophodno, kako je naveo, izmijeniti aktuelni zakon.

Izvor “Vijesti” je ranije objasnio da je ključna namjera formiranja posebne uprava za igre na sreću kako bi se inspekcija za igre na sreću vratila u tu upravu i omogućila funkcionalan rad i bolju kontrolu nad priređivačima igara na sreću.

”Inspekcija je trenutno van sistema zbog čega je nemoguće da se ostvari puni nadzor nad priređivačima. Drugi razlog formiranja ove uprave su izmjene i dopune zakona o igrama na sreću koje su u pripremi i novi zakon koji se sprema i koji će trerirati fokus samostalne uprave. Sada u sistemu poreza i carina nije moguće imati fokus na primjenu novog sveobuhvatnog zakona”, objasnio je izvor “Vijesti”.

Inspekcija za igre na sreću je izdvojena iz Uprave za igre na sreću 2012. godine i pripojena drugoj novoosnovanoj Upravi za inspekcijske poslove.

Bonus video: