Kastratović: Abazović vjerovatno imao informacije da se neće izabrati direktor Fonda PIO po njegovoj volji

"Nijesmo se bavili politikanstvom već radili posao na ispravan način. Pored navedenog kao član UO borio sam se za poboljšanje komunikacije sa udruženjima penzionera koje je namjerno narušeno sa ciljem osnivanja novih udruženja koja su politički orijentisana"

36699 pregleda 25 komentar(a)
Kastratović, Foto: Privatna arhiva
Kastratović, Foto: Privatna arhiva

Bivši član Odbora direktora Fonda PIO Marko Kastratović tvrdi da je smijenjen jer je premijer Dritan Abazović "imao cilj da zaustavi sjutrašnji izbor novog direktora" Fonda PIO.

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici smijenila predsjednika Upravnog odbora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Aliju Košutu i članove tog Odbora Kastratovića i Jadranku Milošević.

"Hitalo se Abazoviću da preduhitri izbor novog direktora Fonda PIO zbog čega su zapravo razriješeni neki od članova UO što će proizvesti haotično stanje u toj instituciji, nalik stanju u ostalim državnim institucijama. Premijer je na telefonskoj sjednici samo imao jedan cilj da zaustavi sjutrašnji izbor novog direktora. Vjerovatno je imao informacije da se sjutra neće izabrati direktor po njegovoj volji pa je dobio naknadnu pamet da probere članove UO. Ovako je definitivno samo potvrdio da su sve državne institucije u haosu od kada je URA na vlasti. Sa Abazovićem nema stabilne vlasti bilo koje vrste i sve je kao na Tuškoj pijaci, samo trgovina u kojoj je šef izgubio kompas", naveo je Kastratović u saopštenju.

Dodaje da je kao član UO "ponosan na sve što je uradio sastav ovog UO PIO".

"Podsjetiću da smo za samo nekoliko mjeseci rada donijeli veoma dobre odluke za funkcionisanje Fonda PIO, redovnost penzija i povećanje istih, rješavanje stambenih pitanja penzionera. Tako smo regulisali način isplate jednokratnih pomoći penzionerima kojim smo preventivno djelovali na eventualne zloupotrebe istih. Inicirali smo da rješavanje stambenih pitanja penzionera bude uvedeno u zakonske okvire. Dakle, nijesmo se bavili politikanstvom već radili posao na ispravan način. Pored navedenog kao član UO borio sam se za poboljšanje komunikacije sa udruženjima penzionera koje je namjerno narušeno sa ciljem osnivanja novih udruženja koja su politički orijentisana. I sada kada je trebalo da izaberemo direktora u punom mandatu, a ne kao predhodnici što su nezakonito produživali v. d. stanje, premijer se dosjetio da u zadnjim minutima djeluje razrješujući UO PIO u trenucima kada država zakaže u mnogo važnijim situacijama kao što su aktuelni slučaj izbora u Šavniku, šverca u Upravi prihoda i carina, donošenju neustavnih zakona i sada već aktuelnoj najavljenoj izolaciji od strane EU i zapadnih partnera. Dakle, najpametnije bi bilo premijerovo samorazrješenje jer svakog dana sve više državu vodi u ambis", zaključio je Kastratović.

Povezani članci

19. Decembar 2022.

Vlada smijenila Košutu, Kastratovića i Milošević

Bonus video: