Damjanović: Postoji deset razloga da se Spajić sakrije u mišju rupu

Damjanović je kazao da je Spajić koristio budžet za svoje političke ambicije, kao i da nije slučajno da se njegove kritike poklapaju sa izjavama Mila Đukanovića

23689 pregleda 65 komentar(a)
Damjanović, Foto: Gov.me
Damjanović, Foto: Gov.me

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da "postoji deset razloga" da se lider Pokreta Evropa sad i bivši ministar finansija i sociljanog staranja Milojko Spajić zbog ovogodišnjeg budžeta "sakrije u mišju rupu negdje između Meljina, puta za Trebinje i Mua".

Spajić je ranije danas naveo više razloga zbog kojih, prema njegovim riječima, poslanici ne smiju da podrže predlog Zakona o budžetu za 2023. godinu.

Damjanović je, na pres konferenciji, odgovarajući na pitanja o Spajićevoj izjavi, kazao da je Evropa sad ruinirala penzioni fond zbog čega je nova Vlada morala da interveniše, da je ruinirao budžete opština naručito na sjeveru kojim je Vlada iz svojih prihoda od poreza na dohodak morao da nadoknađuje prihode od 50 miliona eura, da je nezakonito zadužio državu za 750 miliona eura emitovanjem obveznica, da je povećanjem minimalne zarade na onakav način ruinirao privrednike na sjeveru, da je uništio budžet Fonda zdravstva da bi taj novac koristio za druge stvare, a da je nova Vlada morala da plaća te dugove, da objasni gdje je milijarda eura iz Japana i gdje je 500 miliona investicija za Pljevlja, kako je nezakonito preuzeo obavezu plaćanja četiri miliona eura za put Meljine - Petijevići, kako je dobio dvostruko negativno mišljenje za budžet u 2021...

Damjanović je kazao da je Spajić koristio budžet za svoje političke ambicije, kao i da nije slučajno da se njegove kritike poklapaju sa izjavama Mila Đukanovića.

On je naveo da će budžet za narednu godinu biti stabilan i održiv, kao i da je prvi put od 2016. godine predviđeno povećanje zarada u javnom sektoru.

Bonus video: