Abazović obišao radove na žičari: "Otvaranje početkom ljetnje sezone"

"Ko god se jednom popne na ovo mjesto i vidi prekrasan pogled na ovu rajsku zemlju nikad za svog života neće zaboraviti Crnu Goru", kazao je premijer

10202 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Dinamika radova na izgradnji žičare Kotor - Lovćen teče planiranim tokom i žičara bi trebalo da bude otvorena početkom ljetnje turističke sezone, krajem maja ili početkom juna, saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović posjetio je danas Lovćen, gdje se upoznao sa radovima na izgradnji žičare Kotor - Lovćen, zajedno sa direktorom Nacionalnih parkova Crne Gore Vladimirom Martinovićem, direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem, kao i predstavnicima investitora.

Abazović je istakao da se radi o "spektakularnom infrastrukturnom objektu".

"Ko god se jednom popne na ovo mjesto i vidi prekrasan pogled na ovu rajsku zemlju nikad za svog života neće zaboraviti Crnu Goru. Siguran sam da ovaj infrastrukturni projekat je najznačajniji u istoriji Crne Gore kada je u pitanju njena prepoznatljivost", naglasio je premijer, kako je saopšteno iz Vlade.

radovi žičara Kotor - Lovćen
foto: Vlada Crne Gore

Poručio je da će Crna Gora ljetnju turističku sezonu 2023. dočekati sa "jednim novim sadržajem koji će dominantno promijeniti turističku percepciju o nama u svijetu". Istakao je da je ovo "velika stvar za Kotor, Cetinje i Ivanova korita" i da se nada većim posjetama Mauzoleju i Nacionalnom parku Lovćen.

Abazović je tokom posjete upoznat i sa činjenicom da će na lokalitetu Kuk na Lovćenu, pored planiranih ugostiteljskih objekata, biti izgrađen i amfiteatar za kulturno-umjetničke događaje, kao staza za bob i sankanje.

"Crna Gora je božanstvena država. Vjerujem da će svi koji dođu ovdje to dodatno potvrditi i da će nam ovaj prelijepi pogled otvoriti i neke horizonte da i u drugim djelovima Crne Gore radimo na sličnim razvojnim projektima", zaključio je Abazović.

Bonus video: