Prihvaćeni amandmani SPP-a na budžet

Iz Stranke pravde i pomirenja kazali kako se nadaju da će lokalne samouprave i medžlis Islamske zajednice u Nikšiću "adekvatno iskoristiti osigurana sredstva"

1648 pregleda 1 komentar(a)
Foto: SPP
Foto: SPP

Sva četiri amandmana koje je Stranka pravde i pomirenja (SPP) preko poslaničkog kluba Crno na bijelo uputila skupštinskim Odboru za ekonomiju, finansije i budžet prihvaćena su i samim tim ušla u sastavni dio budžeta za 2023. godinu, saopšteno je iz te stranke.

"Sanacija i adaptacija Hadži Ismailove džamije u Nikšiću, jedine preostale u tom gradu, je obezbijeđena kroz naš amandman kojim je opredijeljeno 150.000 eura za tu namjenu. Kako je u pitanju jedina preostala džamija u tom gradu, ali i o činjenici da je uvrštena u kulturno dobro države Crne Gore, naša obaveza je bila da se na adekvatan način zalažemo za njeno očuvanje, što smo kroz amandman i učinili i radujemo se njenoj sanaciji", navode iz SPP-a.

Drugi amandman se, pojasnili su, odnosi na opredjeljivanje dodatnih sredstava za izgradnju sekundarne mreže toplovoda u Pljevljima, gdje su tražili pet miliona eura za tu namjenu, "imajući u vidu užasne okolnosti u kojima Pljevljaci decenijama žive, a ujedno čuvaju ekonomsku stabilnost cijele države".

"Na žalost, opredijeljeno je uvećanje sredstava za tu namjenu u iznosu od 1.650.000 eura. Djelimično zadovoljni sa ovom odlukom, imajući u vidu prioritet očuvanja zdravlja ljudi u tom gradu, ali i činjenice da su kapitalni projekti za Pljevlja skoro pa minimalni, čime se nastavlja nebriga države prema tom gradu", dodaju iz SPP-a.

Amandmanom je, dodaju, obezbijeđeno i 200.000 eura za izgradnju pasarele kod pješačkog tunela Kolorado na Ibarskoj magistrali u Rožajama.

"Veoma značajan projekat za građane Rožaja koji će najzad dobiti siguran i adekvatan prelazak preko Ibarske magistrale iz jednog dijela grada u drugi imajući u vidu brojne nesreće u prošlosti na toj saobraćajnici i ugrožavanja života pješaka a naročito djece", ističu iz SPP-a.

"I na kraju sigurno ne i manje značajan projekat za koji smo amandmanom osigurali sredstva jeste rekonstrukcija fiskulturne sale osnovne škole 'Mahmut Adrović' u Petnjici čiji mališani će dobiti savremeno opremljenu i rekonstruiranu fiskulturnu salu. Za tu namjenu, amandmanom na budžet, obezbijedili smo 280.000 eura.

"Sa nadom da će lokalne samouprave i medžlis Islamske zajednice u Nikšiću adekvatno iskoristiti osigurana sredstva, Stranka pravde i pomirenja politički nastavlja sa zalaganjem za opšte dobro svih građana, za buduće generacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: