Milović: Na nacionalizam ćemo odgovoriti razvojnim patriotizmom

Evropa sad će isticati isključivo razvojne teme i u tom cilju prezentovati ključne mjere i projekte iz novog izbornog programa "Evropa sad 2", koje za cilj imaju podizanje prosječne plate na 1.000, a minimalne penzije na 450 eura, kazao je Milović

8301 pregleda 33 komentar(a)
Milović, Foto: Evropa sad
Milović, Foto: Evropa sad

Andrej Milović, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES), kazao je da je ekonomskim programom Evropa sad, kojim je minimalna plata u Crnoj Gori povećana na 450, a prosječna plata na 720 eura, postavljen temelj da se započne borba protiv retrogradnih politika devedesetih, na način što je građanima u prvi plan postavljeno poboljšanje životnog standarda.

"Reakcija neodgovornih političkih opcija na veliki uspjeh Pokreta Evropa sad! je konstantno nametanje nacionalističkih tema koje za cilj imaju pripremu terena za predstojeće predsjedničke i parlamentarne izbore, kako bi identitetskim temama omamljivali birače i podizali tenzije", saopštio je on..

Kazao je da će PES u javnom prostoru isticati isključivo razvojne teme za budućnost i u tom cilju prezentovati ključne mjere i projekte iz novog izbornog programa "Evropa sad 2", koje za cilj imaju podizanje prosječne plate na 1.000, a minimalne penzije na 450 eura.

Najavio je da će program "Evropa sad 2" uključivati i reformske mjere za pravosuđe, bezbjednost, zdravstvo, obrazovanje i druge oblasti, i da će to Crnu Goru "vratiti na evropski put" i omogućiti ubrzani ulazak u Evropsku uniju.

"Na nacionalizam odgovorićemo razvojnim patriotizmom, na politike prošlosti odgovorićemo politikama budućnosti, na podjele odgovorićemo jedinstvom", zaključio je Milović.

Bonus video: