Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije o nelegalnoj eksploataciji šljunka u koritima rijeka

U emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti prikazani snimci nelegalne eksploatacije šljunk na državnim parcelama, a za koje ekološki aktivista Vuk Vujisić tvrdi da su napravljeni u utorak

5118 pregleda 8 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Premijer Dritan Abazović sazvao je za danas u 12 časova konstitutivnu sjednicu Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije.

Kako je saopšteno iz Vlade, na današnjoj sjednici, između ostalog, govoriće se i o nelegalnom eksploatisanju šljunka u koritima rijeka.

Sjednici će kao članovi Nacionalnog savjeta, prisustvovati potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, ministri Zoran Miljanić, Marko Kovač, Filip Adžić, Aleksandar Damjanović, Ana Novaković Đurović, Miomir Vojinović, Dragoslav Šćekić, v.d. predsjednice Vrhovnog suda Vesna Vučković, v.d. Vrhovnog državnog tužilašva Maja Jovanović, Glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović, direktor ANB Boris Milić, direktor UP Zoran Brđanin, direktorica ASK Jelena Perović, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević, direktor Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić, predsjednica Privredne komore Nina Drakić, kao i predstavnici NVO sektora Vladimir Otašević, Ana Đurnić, Ognjen Mitrović i Bojana Jokić.

Na predlog Abazovića kao gosti na sjednicu su pozvani potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, državni sekretar Ministarstva odbrane Krsto Perović, direktor Uprave za katastar i državnu imovinu Koča Đurišić, predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Zoran Lakušić, direktorica Uprave za vode Vesna Bajović, direktorica NVO MANS Vanja Ćalović-Marković, kao i ekološki aktivisti Aleksandar Dragićević i Vuk Vujisić.

U emisiji Reflektor na Televiziji Vijesti sinoć su prikazani snimci nelegalne eksploatacije šljunk na državnim parcelama, a za koje Vujisić tvrdi da su napravljeni juče.

Bonus video: