Vuković: Umjesto što napada, Abazović bi trebalo da sprema odbranu, jer mu ide krivična prijava

Gradonačelnik Podgorice se oglasio nakon najave premijera da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Glavnog grada

20705 pregleda 40 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Gradonačelnik Ivan Vuković oglasio se povodom današnje najave premijera Dritana Abazovića da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Glavnog grada.

Predsjednik Vlade je da današnjoj pres konferenciji označio kompaniju "Bemaks" kao "glavnog eksploatatora" šljunka u protekloj deceniji, i najavio krivičnu prijavu protiv Glavnog grada za ugrožavanje ekonomskih interesa države, rekavši da je ta lokalna samouprava vezala ruke građevinskoj inspekciji da ne može ukloniti objekte "Bemaksa".

Vuković je Abazoviću poručio da sprema odbranu jer mu slijedi krivična prijava, umjesto što napada Glavni grad.

"Vlasnik kompanije ‘Tehnoput’ nedavno je priveden nakon što je, prema navodima postupajućeg tužioca, ‘skinuo i povrijedio službeni pečat i znak’ Zanimljivo je da je prethodno uradio isto to, i to na zahtjev (‘usmenim odobrenjem’) premijera Abazovića. Podstrekavanje na krivično djelo (čl. 24 Krivičnog zakonika): ‘Ko drugog sa umišljajem podstrekne da učini krivično djelo, kazniće se kao da ga je sam izvršio.’ Da ne dužim, umjesto što cirkusantski napada Glavni grad, premijer bi trebalo da sprema odbranu jer mu ide krivična prijava", napisao je Vuković na Tviteru.

Bonus video: