Na koncept Prostornog plana Crne Gore stigle 73 primjedbe

Nakon što se napravi nacrt plana i završi javna rasprava, Prostorni plan Crne Gore treba da utvrdi Vlada, a potom usvoji Skupština

5100 pregleda 1 komentar(a)
Sjedište Ministarstva prostornog planiranja, Foto: Boris Pejović
Sjedište Ministarstva prostornog planiranja, Foto: Boris Pejović

Na koncept Prostornog plana Crne Gore (PPCG) stigle su 73 sugestije i komentara, a primjedbe su osim građana imale i pojedine državne kompanije, saopšteno je “Vijestima” iz Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Rok za prethodno učešće javnosti u izradi koncepta završen je 6. februara, a iz ministarstva su naveli da taj rok neće biti produžen jer će u najskorije vrijeme nacrt plana biti stavljen na javnu raspravu, tokom koje će zainteresovani korisnici prostora imati priliku da daju svoje komentare i sugestije.

”Tokom trajanja prethodnog učešća javnosti dobili smo 73 sugestije i primjedbe. Osim primjedbi građana, koje čine većinu pristiglih primjedbi, dobili smo i više primjedbi iz NVO sektora, zatim od Rudnika uglja Pljevlja, Uprave za zaštitu kulturnih dobara, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Uprave za vode, Regionalnog vodovoda, Opštine Kotor i Elektroprivrede”, naveli su iz ministarstva.

Nakon što se napravi nacrt plana i završi javna rasprava, PPCG treba da utvrdi Vlada, a potom usvoji Skupština.

PPCG se donosi za period od 20 godina, a sadašnji je važio do 2020.Rok za usvajanje novog je nekoliko puta pomjeran, a posljednjom izmjenom datum za usvajanje je definisan do 1. oktobra ove godine.Ministarka Ana Novaković Đurović je kazala da se nada da će taj rok biti ispoštovan.

Bonus video: