Projekat autoputa Bar-Boljari dugoročno će proizvesti pozitivan efekat

Nurković je predstavio dalje planove Vlade kada je u pitanju nastavak aktivnosti na realizaciji narednih dionica autoputa Bar – Boljare, kao i ostalih kapitalnih projekata - mosta Verige i zaobilaznice oko većih gradova na primorju, Bara, Budve i Tivta
0 komentar(a)
Anthony De Lannoy, Osman Nurković, Foto: Msp.gov.me
Anthony De Lannoy, Osman Nurković, Foto: Msp.gov.me
Ažurirano: 15.09.2017. 13:12h

Realizacija projekta autoputa Bar-Boljari dugoročno će proizvesti pozitivan efekat, ocijenili su ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Anthony De Lannoy.

De Lannoy, koji boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, saopštio je da Ministarstvo realizuje neke od finansijskih veoma zahtjevnih projekata.

On smatra da je sastanak sa Nurkovićem bio odlična prilika da se razmijene mišljenja i ažuriraju informacije o dinamici radova na trenutno najvećem infrastrukturnom projektu gradnje prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare, Smokovac – Uvač – Mateševo.

Nurković je De Lannoya upoznao sa najnovijim podacima sa terena.

"Fokus razgovora bio je na finansijskim parametrima koji pokazuju zadovoljavajući tempo izvođenja radova i trošenja sredstava. Bilo je riječi i o domaćim kompanijama i njihovom angažovanju, koji u ovom trenutku ispunjava 30 odsto, kako je to i ugovorom sa kineskim partnerima dogovoreno", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Nurković je predstavio dalje planove Vlade kada je u pitanju nastavak aktivnosti na realizaciji narednih dionica autoputa Bar – Boljare, kao i ostalih kapitalnih projekata - mosta Verige i zaobilaznice oko većih gradova na primorju, Bara, Budve i Tivta.

Osim gradnje novih saobraćajnica, Nurković je predstavio i aktivnosti koje su vrlo intezivne, a odnose se na modernizaciju postojeće mreže državnih puteva.

Nurković je rekao da očekuje bolje i kvalitetnije povezivanje sjevernog dijela države sa centralnim i južnim regijama, što će imati za rezultat bolju valorizaciju potencijala sjevera.

"Osim putne infrastrukture, očekuju se dalja značajna ulaganja u željeznički saobraćaj”, dodao je Nurković.

Nurković i De Lannoy su ocijenili da razvoj infrastrukture mora biti “odskočna daska” za razvoj ekonomije, posebno turističke privrede, koja je u fokusu pažnje Vlade.

Bonus video: