„To Montenegro“: Tražili smo saglasnost ministarstva da raspišemo javni poziv za izbor izvršnog direktora

Očekujemo da do početka naredne nedjelje oglas bude objavljen na sajtu Zavoda za zapošljavanje, kao što je i propisano zakonom o radu, sa jasno definisanim uslovima i kriterijuma potrebnim za ovu radnu poziciju, koje isključivo propisuje važeći pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Shodno statutu društva, direktora imenuje Vlada nakon sprovedenog postupka javnog oglašavanja. Oglas će biti međunarodnog karaktera

13170 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Odbor direktora kompanije "To Montenegro" tražio je saglasnost od resornog Ministarstva kapitalnih investicija da raspiše javni poziv za izbor izvršnog direktora, saopšteno je "Vijestima" iz nacionalnog avio-prevoznika.

Toj kompaniji danas ističe rok da otkloni nepravilnosti u postupku zasnivanja radnog odnosa sa Sašom Radovićem na poziciju vršioca dužnosti direktora kompanije, jer je prethodno Uprava za inspekcijske poslove utvrdila da je on imenovan nezakonito.

Kako su naveli iz „To Montenegro“, oni su u zakonskom roku iskoristili pravo na žalbu i očekuje odgovor od drugostepenog organa.

"Istovremeno, odbor direktora je tražio saglasnost od resornog ministarstva da raspiše javni poziv za izbor izvršnog direktora. Očekujemo da do početka naredne nedjelje oglas bude objavljen na sajtu Zavoda za zapošljavanje, kao što je i propisano zakonom o radu, sa jasno definisanim uslovima i kriterijuma potrebnim za ovu radnu poziciju, koje isključivo propisuje važeći pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta. Shodno statutu društva direktora imenuje Vlada nakon sprovedenog postupka javnog oglašavanja. Oglas će biti međunarodnog karaktera", navedeno je iz kompanije.

Povezani članci

16. Mart 2023.

"To Montenegro" još vijeća o Radoviću

Bonus video: